Met een sterk slotakkoord pakt België de vijfde plek

Na een toch wat teleurstellende groepsfase hebben de Belgische heren vandaag het toernooi sterk afgerond. De ploeg van Marc Lammers won de strijd om plek 5/6 met 4-2 van Duitsland. 

België-heren-WK-RU

België trad aan zonder de geblesseerde Elliot van Strydonk en Felix Denayer en zag hun tegenstander na achttien minuten de leiding nemen. Sebastien Dockier komt vervolgens twee keer dichtbij de gelijkmaker maar Tom Boon is degene die ‘m uiteindelijk maakt. Uit de eerste Belgische corner van de wedstrijd sleept hij zijn ploeg op 1-1. In de slotfase van de eerste helft zetten de Duitsers nogmaals aan maar zowel Oliver Korn als Martin Zwicker en Mats Grambusch zien hoe pogingen op doel naast gaan of gekeerd worden door Vincent Vanasch.

In de tweede helft doet de ploeg van Marc Lammers er nog een schepje boven op en worden hier ook al na vijf minuten voor beloond. De Belgen mogen dan wederom op kopcirkel aanleggen en komen via een rake sleeppush van Tanguy Cosyns op voorsprong. Duitsland lijkt wat vertrouwen verloren te hebben dit toernooi en is vooral in de aanval wat onzeker. Daarnaast staat Vanasch een goede wedstrijd te keepen en keert hij de één na de andere Duitse poging. Op het harde backhandschot van Fuchs heeft hij echter geen antwoord en daardoor staat het een kwartier voor tijd weer gelijk. Het slotakkoord van de wedstrijd is vervolgens voor het frivole België dat via Florent van Aubel de leiding neemt. Met nog vijf minuten te spelen vergroot Dockier deze met een geweldig goal, en waarschijnlijk het doelpunt van het toernooi, naar 4-2 en is de wedstrijd gespeeld.

Na een toch wat teleurstellende groepsfase rond België het toernooi sterk af op de vijfde plek.

Bekijk hier de doelpunten:

’18: 0-1 Christopher Zeller

’25: 1-1 Tom Boon

’40: 1-2 Tanguy Cosyns

’56: 2-2 Florian Fuchs

’59: 3-2 Florent van Aubel

’65: 4-2 Sebastien Dockier

Reageer