Start Oceania Cup: 32-0 winst voor Australische mannen

Vandaag is in Nieuw Zeeland de Oceania Cup van start gegaan. Zoals de naam al weggeeft is het een continentale strijd tussen Nieuw Zeeland, Australië, Papoa Nieuw Guinea en SamoaDe openingswedstrijd bij de mannen tussen Australië en Samoa werd vandaag met maar liefst 32-0 gewonnen, de Australische dames verloren van Nieuw-Zeeland met 3-2.

Het zal geen verrassing zijn dat dit toernooi alle voorgaande edities tot nu toe gewonnen werd door of Australië of Nieuw Zeeland. Het is vooral de eer die op het spel staat en daarnaast plaatsen de winnaars van de Oceania Cup zich voor het WK. In dit geval zijn zowel de mannen- als vrouwenteams van beide landen al zeker van deelname aan het WK en dus is het voor beide landen dit jaar dus vooral een goede voorbereiding op de World League finale en het WK.

Ook (oud-)Hoofdklasse spelers zullen in de Oceania Cup hun opwachting maken. Bij Australië doen onder andere Chris Ciriello, Fergus Kavanagh, Eddie Ockenden, Simon Orchard en natuurlijk Jamie Dwyer mee. Bij Nieuw Zeeland zijn Shea McAleese en Phil Burrows (beide HGC) vorige week teruggevlogen om zich bij hun nationale elftal te voegen.

De finales zullen op 3 november gespeeld worden.

Mocht je het toernooi willen volgen dan kun je hier terecht op de website van Hockey Australia voor een wedstrijdschema en de uitslagen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.