Toch eremetaal voor Aymar op haar laatste WK - Hoofdklasse Hockey Nederland

Toch eremetaal voor Aymar op haar laatste WK

Luciana Aymar heeft haar laatste WK toch nog in stijl af kunnen sluiten. Het Argentijnse hockeyicoon en haar teamgenoten wonnen met 2-1 van de Verenigde Staten en pakten daarmee het brons.

Argentinië-VS-USA-Amerika-RU-WK-dames Aymar

De ploegen stonden in de poulefase al tegenover elkaar en dus liet Argentinië zich dit keer niet verrassen door de vaak zo felle start van de VS. Om het zekere voor het onzekere te nemen schoten Las Leonas sterk uit de startblokken en met succes. Al na acht minuten opent, wie anders dan, Luciana Aymar de score voor haar team. Zij geeft het laatste tikje nadat een hard backhandschot van Rocia Sanchez voor het doel langs lijkt de vliegen.

De dames uit de Verenigde Staten laten daarna voor de zoveelste keer dit toernooi zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken en staan vier minuten na het openingsdoelpunt alweer op gelijke hoogte. In de eerste corner van de wedstrijd speelt de Amerikaanse formatie een variant op aangeefster Lauren Crandall die de 1-1 binnen tipt. Weer tien minuten later is het wederom Aymar die, dit keer op voorzet van Delfina Merino haar ploeg voor op voorsprong zet.

In de tweede helft weet de VS dat het moet scoren om nog enigszins zicht te houden op eremetaal. Vooral Kelsey Kolojejchick en Kathleen Sharkey komen een aantal keer dichtbij maar uiteindelijk blijft de gelijkmaker uit. Het brons gaat naar Argentinië en hiermee krijgt Luciana Aymar het afscheid dat ze verdient. De dames uit de Verenigde Staten moeten genoegen nemen met de vierde plek, een puike prestatie voor de nummer tien van de wereld.

“We gingen voor de finale en dat dat niet lukte was moeilijk voor ons. Gelukkig hebben we vandaag weer het ware Argentinië laten zien, we speelden met ons hart en hebben nu in ieder geval een medaille,” aldus Aymar.

Bekijk hier de doelpunten:

‘8: 1-0 Luciana Aymar

’11: 1-1: Lauren Crandall

’22: 1-2 Luciana Aymar

Reageer