Vijfde plek voor Kiwi's - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vijfde plek voor Kiwi’s

De nummer vijf van de wereld, Nieuw-Zeeland, heeft ook op het WK de vijfde plek toegeëigend. In de strijd op plek 5/6 wonnen de Kiwi’s met 4-0 van China.

Nieuw-Zeeland Punt dames WK RU
Nieuw-Zeelands cornerspecialiste Anita Punt. Credit: Roel Ubels

De vrouwelijke Blacksticks hadden zaterdagmiddag weinig moeite met de Chinese dames. Met een totaal van veertien schoten op doel tegenover vier van China was het niet meer dan logisch dat er na zeventig minuten een 4-0 overwinning op het scorebord stond.

Al na zes minuten opende Anita Punt middels een rake strafcorner de score voor Nieuw-Zeeland maar daarna duurde het toch halverwege de tweede helft voordat deze ook uitgebreid kon worden. Dit gebeurde pas in de 45e minuut toen Kayla Whitelock een strabal kreeg toegekend en deze vervolgens zelf ook raak pushte. Vervolgens mocht Punt het met nog tien minuten te spelen nogmaals van kopcirkel proberen en wederom met succes. Het mooiste doelpunt van dit duel kwam uiteindelijk zeven minuten voor tijd op naam van Krystal Forgesson die een push van Whitelock ver boven haar hoofd het Chinese doel in verlengde.

Met deze overwinning bewijzen de Kiwi’s hun vijfde plek op de wereldranglijst. De zesde plek van China is voor de nummer zeven van de wereld een prima prestatie.

Bekijk hier de doelpunten:

‘6: 1-0 Anita Punt

’45: 2-0 Kayla Whitelock

’60: 3-0 Anita Punt

’63: 4-0 Krystal Forgesson

 

Reageer