WK: Overzicht en doelpunten dag 1 (dames)

Op de openingsdag van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de dames van Nederland en Japan, om 19:45 uur vanavond, in poule A nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK-Australië-dames-RU
De dames van Australië vieren hun overwinning. Credit: Roel Ubels

13:00 uur: Nieuw-Zeeland – België: 4-3

De Kiwi’s startten sterk aan de wedstrijd tegen onze zuiderburen en waren vooral zeer effectief met hun corner. Alle drie de korte hoekslagen die Nieuw-Zeeland in de eerste helft toegewezen kreeg waren raak. Waar de eerste twee nog via de ingelopen Krystal Forgesson gescoord werden, sleepte Anita Punt op slag van rust de 3-0 zelf binnen. Toen Kayla Whitelock negen minuten na rust vervolgens ook nog de 4-0 binnen tenniste leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar. De ‘Red Panters’ lieten zien over een goede dosis veerkracht te beschikken. Door ietwat slordig keeperswerk weet Barbara Nelen vanuit een onmogelijke hoek de aanlsuitingstreffer te maken en dat geeft de Belgen vleugels. Drie minuten later tikt Emilie Sinia de 4-2 binnen, waarna Stephanie de Groof ook een duit in het zakje doet door met een rake strafbal haar ploeg weer helemaal terug in de race te brengen. De inhaalslag bleek echter toch net te laat te komen. In het slotkwartier van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zo ging Nieuw-Zeeland er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor.

Bekijk hier de doelpunten

’21: 1-0 Krystal Forgesson

’26: 2-0 Krystal Forgesson

’35: 3-0 Anita Punt

’44: 4-0 Kayla Whitelock

’46: 4-1 Barbara Neelen

’49: 4-2 Emilie Sinia

’55: 4-3 Stephanie de Groof

14:30 uur: Australië – Korea: 3-2

De dames van Australië en Korea waren de eerste teams die het Greenfields stadion in mochten wijden. Al na zeven minuten spelen wordt de ongezien vrijgelopen Eunbi Cheon midden in de cirkel aangespeeld en kan zij de 0-1 voor Korea binnen flatsen. Enkele minuten later stellen de Hockeyroos echter weer orde op zaken. Georgie Parker draait mooi weg bij haar verdedigster en weet daarbij Emily Hurtz aan te spelen die bij de tweede paal de bal nog maar een zacht zetje hoeft te geven om Australië op 1-1 te zetten. De ploeg van Adam Commens houdt daarna de druk op de Koreanen maar tot scoren komen ze in de eerste helft niet meer. Halverwege de tweede helft is het dan wel raak wanneer cornerspecialiste Anna Flanagan voor het eerst op kopcirkel aan mag leggen. Zij sleept de bal hoog het dak in en zet daarmee haar team voor het eerst op voorsprong. acht minutenlaat ze zien dat ze dat trucje ook vanaf de stip kan. Ze pusht netjes een strafbal binnen en breidt de voorsprong van Australië uit. Seul Ki Cheon weet zeven minuten voor tijd nog wat terug te doen door met een harde backhand in de touwen de 3-2 te maken maar meer deze is uiteindelijk enkel voor de statistieken. Australië wint.

‘7: 0-1 Eunbi Cheon

’12: 1-1 Emily Hurtz

’49: 2-1 Anna Flanagan

’57: 3-1 Anna Flanagan

’63: 3-2 Seul Ki Cheon

 

Reageer