WK: Overzicht en doelpunten dag 2 (dames)

Op dag 2 van het WK in Den Haag kwamen de Oranje dames niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule A. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Engeland UK dames

Engeland – Verenigde Staten: 1-2

Engeland kent een lastige beginfase in de wedstrijd tegen de VS. De dames uit Amerika startten een stuk feller en brutaler aan het duel en nemen al in de derde minuut de leiding. Uit de eerste corner van de wedstrijd flatst Caroline Nichols de bal op aangeefster Paige Selenski die bij de paal de 1-0 binnen tikt. Als Kelsey Kolojejchick deze voorsprong tien minuten later ook nog verdubbelt lijken de Engelsen rijp voor de slacht. Het tegenovergestelde gebeurt echter. Waar de ploeg van Jason Lee in de beginfase zeer slordig speelde wordt het door de snelle achterstand wakker geschud en het zet de achtervolging in. Engeland neemt het heft weer in eigen hand en behoudt de rest van de wedstrijd de volledige controle. Regelmatig weten ze ook hun weg naar het doel te vinden alleen in de afronding hebben ze minder geluk. In de 56e minuut valt nog wel de aansluitingstreffer van Kate Richardson Walsh die feiloos een corner binnen sleept maar daar blijft het bij. Engeland komt niet verder dan 1-2 en de Amerikaanse dames van assistent-coach Janneke Schopman winnen hierdoor knap hun eerste duel.

Bekijk hier de doelpunten:

‘3: 0-1 Paige Selenski

’15: 0-2 Kelsey Kolojejchick

’56: 1-2 Kate Richardson – Walsh

 

Duitsland – China: 1-1

Vanaf minuut één zijn Duitsland en China zeer aan elkaar gewaagd. Waar de Aziaten al vroeg een corner nipt het doel zien missen komt Duitsland in de eerste helft vlakbij het openingsdoelpunt wanneer Tina Bachmann uit een strafcorner de paal raakt. In de 28e minuut lijkt het dan eindelijk wel raak te zijn voor de Duitse formatie. Kristina Hillmann schiet de 1-0 binnen maar na raadpleging van de videobeelden wordt besloten deze toch af te keuren. Tot diep in de tweede helft lijken de ploegen de wedstrijd met de brilstand uit te gaan spelen. Daar steekt Hannah Kruger 11 minuten voor tijd echter een stokje voor. Uit de rebound van een corner tennist zij de 1-0 binnen. China laat het er niet bij zitten. Binnen twee minuten stelt Yang Peng weer orde op zaken. Zij loopt de gehele Duitse verdediging voorbij en schiet dan de bal de touwen in. Daarna gaan de teams hard op zoek naar die winnende treffer maar geen van beide ploegen weet meer doel te treffen. Duitsland en China delen de punten.

Bekijk hier de doelpunten:

’59: 1-0 Hannah Krüger

61: 1-1 Yang Peng

 

Argentinië – Zuid-Afrika: 4-1

Argentinië was in de laatste wedstrijd van de tweede speeldag zoals verwacht een maatje te groot voor de Zuid-Afrikaanse dames. Toch duurt het lang voordat Las Leonas dat ook op het scorebord weten te zetten. Pas in de 26e minuut wordt de score geopend door Selvina D’Elia. De cornerspecialiste schiet uit de korte hoekslag de bal hard in de linkerhoek en laat de Zuid-Afrikaanse keepster kansloos. Twee minuten later herhaalt ze dit kunstje nog eens door met een replica van haar eerste goal, al ging haar inzet dit keer tussen de benen van keepster Anelle van Deventer door, ook de 2-0 op het scorebord te zetten. Na rust doet ook Noel Barrionuevo een duit in het zakje. Vanuit een goed uitgespeelde corner variant pusht zij de  3-0 in de lange hoek en lijkt de wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd ziet Delfina Merino kans de score nog verder uit te breiden. Uit een onmogelijke hoek schiet zij door slordig keeperswerk de 4-0 binnen. Een minuut later weet Tarryn Bright uiteindelijk toch nog een lach op de Zuid-Afrikaanse gezichten te toveren. Nadat zij een stuiterbal krijgt aangespeeld tikt zij deze van dichtbij hoog de touwen in achter keepster Belen Succi.

Bekijk hier de doelpunten:

’26: 1-0 Selvina D’Elia

’28: 2-0 Selvina D’Elia

’40: 3-0 Noel Barrionuev0

 ’60: 4-0 Delfina Merino

’61: 4-1: Tarryn Bright

Reageer