WK: Overzicht en doelpunten dag 3 (dames)

Op dag 3 van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de dames van Nederland en Korea, om 19:45 uur, in poule A nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK-Australië-Flanagan-dames-RU
De Australische Flanagan scoorde twee maal voor haar team. Credit: Roel Ubels

Australië – Japan: 3-2

De dames van Australië hebben ook hun tweede poulewedstrijd gewonnen. Dit maal werd Japan met 3-2 aan de kant gezet. De Japanse formatie opende nog wel de score in deze wedstrijd. Na 20 minuten kon Yuri Nagai vanaf kopcirkel richting doel lopen en vanaf daar de 0-1 binnen schieten. Australië is eigenlijk de hele wedstrijd beter en dus is het ook niet meer dan terecht dat de ploeg van Adam Commens op slag van rust op gelijke hoogte komt. Anna Flanagan sleept de haar team naar 1-1. Al vroeg in de tweede helft weten de Hockeyroos hun overmacht ook echt op het scorebord te zetten. Via Emily Smith pakken ze de leiding waarna wederom Flanagan uit een corner de marge van de voorsprong vergroot. Ondanks dat Japan twaalf minuten voor tijd dan toch weer iets terug komt via een strafbal komt de overwinning voor Australië niet meer in gevaar.

’20: 0-1 Yuri Nagai 

’35: 1-1 Anna Flanagan

41: 2-1 Emily Smith

’45: 3-1 Anna Flanagan

’58: 3-2 Shiho Sakai

Zuid-Korea – Nieuw-Zeeland: 1-0

Na de 3-2 nederlaag tegen Australië van afgelopen zaterdag hebben de Koreaanse dames vandaag verrassend gewonnen van Nieuw-Zeeland. Korea had slechts één doelpunt nodig om deze overwinning veilig te stellen. De goal kwam vijf minuten voor rust op naam van Da Rae Kim. Na een mooie backhand van Eunbi Cheon vanuit de hoek van het veld tipte zij haar team op geweldige wijze langs de Kiwi’s. Hoewel Nieuw-Zeeland in de tweede helft hard op zoek ging naar de gelijkmaker speelde Korea kalm de overwinning veilig. Na twee wedstrijden gespeeld tegen hebben delen deze teams nu de derde plek in poule A.

’30: 1-0 Da Rae Kim

 

 

Reageer