WK: Overzicht en doelpunten dag 7 (dames)

Op dag zeven van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de dames van Nederland en Australië, om 19:45 uur, in poule A nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

dames-WK-België-RU
De Belgische dames zijn ook na hun vierde wedstrijd nog puntloos. Credit: Roel Ubels

Zuid-Korea – België: 4-2

Eunbi Cheon omspeeld de naar de kop uitgelopen keepster Stephanie D’Hooghe en pust vervolgens de 1-0 in het lege doel. Lang mogen de Koreanen echter niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later ligt de bal er ook aan de andere kant in. Jill Boon schiet dan vanuit de draai hard de gelijkmaker achter Jang. Vlak na rust weten de ‘Red Panthers’ voor het eerst de leiding te nemen. Nadat de Koreaanse drie maal achtereenvolgende schoten heeft weten te keren wordt ze uiteindelijk toch overtroefd door de uithaal van Alex Gerniers. Ook deze voorsprong is echter niet van lange duur want binnen tien minuten komen de Koreanen weer op gelijke hoogte. Na slordig uitverdedigend werk van België belandt de bal bij Mih Yun Park die met haar backhand de 2-2 de lange hoek in schiet. Hoewel de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn is het uiteindelijk toch Korea dat de wedstrijd naar zich toetrekt door simpelweg veel effectiever om te gaan met de kansen. Een kwartier voor tijd maakt Mih Yun Park haar tweede van de dag waarmee ze de Koreaanse formatie wederom op voorsprong zet. Als ook Cheon in de 61e minuut voor de tweede maal doel  raakt is de wedstrijd wel gespeeld. De Belgische damesploeg weet wederom geen punt te pakken en is daardoor de hekkensluiter in poule A. Korea staat inmiddels op zeven punten.

Bekijk hier de doelpunten:

’12: 1-0 Eunbi Cheon

’16: 1-1 Jill Boon

’39: 1-2 Alix Gerniers

’49: 2-2 Mih Yun Park

’55: 3-2 Mih Yun Park

’61: 4-2 Eunbi Cheon

Japan – Nieuw-Zeeland: 1-4

Vanuit de eerste corner van de wedstrijd sleept Anita Punt de bal op de ingelopen Cocks die de bal van richting verandert en zo keepster Yoshikawa op het verkeerde been zet. De Kiwi’s zakken niet in na deze voorsprong maar behouden de druk op de Japanse formatie die via Nagai en Mazuki ook zelf kansen creeëren op de gelijkmaker. Drie minuten na rust is het echter toch weer Nieuw-Zeeland dat het doel raakt. Dit maal door een rechtstreekse corner van Punt die hoog in het dak verdwijnt. Als de vrouwelijke Blacksticks een minuut later via Katie Glynn wederom scoren wordt het wel heel lastig voor Japan om nog terug te komen. Halverwege de tweede helft lukt het Yuri Nagai om eindelijk die aansluitingstreffer te maken door van dichtbij de bal over keepster Sally Rutherford heen te wippen. Meer dan de eretreffer blijkt dit uiteindelijk niet te zijn. Punt vergroot de score in de slotminuten met een goed backhandgoal nog naar 1-4 en daarmee is de overwinning binnen. De punten gaan dus naar de dames van Nieuw-Zeeland die in theorie nog een kleine kans hebben op een plek in de halve finale.

‘5: 0-1 Sophie Cocks

’38: 0-2 Anita Punt

’39: 0-3 Katie Glynn

’51: 1-3 Yuri Nagai

’68: 1-4 Anita Punt

Reageer