WK: Overzicht en doelpunten dag 9 (dames)

Op dag negen van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de dames van Nederland en Zuid-Korea, om 16:00 uur, in poule A nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK-Australië-dames-RU
Credit: Roel Ubels

Nieuw-Zeeland – Australië: 0-0

Dag negen in Den Haag begon met de wedstrijd tussen de dames van Nieuw-Zeeland en Australië. Dat deze twee teams uit Oceanië elkaar goed kennen uit oefenwedstrijden en toernooien als de Oceania Cup en de Commonwealth Games was vandaag goed te merken. Waar de Hockeyroos vele tegenstanders nog op dit WK verrasten met hun gedreven, aanvallende spel waren de Kiwi’s goed op voorbereid. Het werd dan ook een zeer gelijkwaardigde wedstrijd waarin teams een gelijk aantal keer elkaars cirkel penetreerden maar de Blacksticks veel vaker ook daadwerkelijk een schot op doel afvuurden. Uiteindelijk gaat het duel in de slotminuten uit als een nachtkaars, en delen de teams de punten..

Door de overwinning van Nederland op Korea zijn de  Hockeyroos door naar de halve finale.

Japan – België: 2-2

De laatste poulewedstrijd tussen Japan en België was er vooral één om de eer. Waar Japan na vier wedstrijden slechts één punt had weten de verzamelen stond de teller bij België nog op nul. De score wordt in dit duel pas in de 37e minuut geopend door een tip-inn van Emilie Sinia maar deze voorsprong blijft niet lang op het scorebord staan. Ayaka Nishimura maakt namelijk enkele minuten later uit een rebound de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd lijkt Akane Shibata de overwinning voor Japan veilig te spelen als zij de 2-1 binnen glijdt. Manon Simons redt uiteindelijk de eer voor België. Door haar gelijkmaker hebben de ‘Red Panthers’ in ieder geval één punt aan de poulefase overgehouden. Echter zullen ze alsnog om plek 11 gaan spelen.

’37: 0-1 Emilie Sinia

’44: 1-1 Ayaka Nishimura

’63: 2-1 Akane Shibata

’66: 2-2 Manon Simons

Reageer