Jaap Stockmann prijst veerkracht van zijn team - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jaap Stockmann prijst veerkracht van zijn team

Waar er voor Nederland in de eerste helft tegen Australië geen vuiltje aan de lucht leek kwamen de Kookaburras in de tweede helft sterk terug. De regerend wereldkampioen zette de mannen van Paul van Ass flink onder druk en bogen een 2-0 achterstand om naar 2-3. Uiteindelijk had Oranje echter de langste adem. Via een eigen goal en een geweldige sleep van Mink van der Weerden won het met 4-3. Keeper Jaap Stockmann prijst de veerkracht van zijn team.

Nederland Oranje Australië 3

“Australië maakte het ons in de tweede helft erg moeilijk. Zij speelden volle bak druk, de hele tijd door en daar was gewoon heel lastig onderuit te hockeyen. Het moest ook wel, zij moesten komen, dus dan zie je dat zij alles op alles zetten, een tandje erbij doen en ja, daar is Australië natuurlijk het beste in. Dat hebben ze gister ook wel laten zien toen ze tegen India van 2-0 terugkwamen en wonnen met 7-2. Ze maakten het ons ook moeilijk en scoren op een gegeven moment de 3-2 maar ja, dat is de veerkracht die wij lieten zien, dat wij toch terug komen. In het verleden heb ik het wel eens anders meegemaakt, dan lieten we het liggen. Dus ik denk wel dat dat echt de winst is dit toernooi, dat we toch terug komen en die 3-2 achterstand en omzetten naar 4-3. Dat is wel knap.”

Na een valse start tegen Argentinië is er een stijgende lijn te zien in de het spel van Oranje dat vandaag in de eerste helft heer en meester was. Volgens Stockmann was dat vertrouwen er bij zijn team de hele week al, al geeft hij toe dat het wel fijn is dat ze die ‘potjes’ nu ook winnen. “Na Argentinië hadden we dat vertrouwen ook wel, maar dat verlies was natuurlijk niet lekker. Gelukkig hebben we dat gewoon om weten te draaien en dat je nu gewoon twee keer van de wereldkampioen wint geeft wel een goed gevoel.”

Morgen staat voor Stockmann en zijn teamgenoten de finale op het programma. Hierin treffen ze een verrassende tegenstander, Nieuw-Zeeland. Het team van bondscoach Colin Batch verloor in de poulefase twee keer maar won vervolgens via penalty shoot-outs van zowel Argentinië als van Engeland. De keeper van Oranje heeft echter nog niet veel van de Kiwi’s kunnen zien. “Ik heb nog geen idee wat ik kan verwachten, daar moeten we morgen maar eens even naar gaan kijken. Ik denk dat het ook verrassend is dat zij in de finale staan, dat had ik niet van tevoren verwacht, maar ze doen het goed dus ik ben benieuwd.” De wedstrijd begint, net als de halve finale van vandaag, pas om acht uur ‘s avonds plaatselijke tijd. De Nederlandse mannen hebben dus een hele dag om zich op te laden voor dit duel. Hoewel Stockmann toegeeft dat zo’n late wedstrijd soms wel lastig kan zijn maakt hij zich geen zorgen. “Tuurlijk, op zo’n wedstrijddag wil je gewoon spelen maar ik denk dat we allemaal professioneel genoeg zijn om dat uit te houden tot acht uur. Dat komt dus wel goed.”

Comments (1)

  1. Nooit gedacht. En het zag er best behoorlijk uit.
    Klasse en gefeliciteerd!
    NL lijken echte toernooihockeyers geworden.

Reageer