Alle hockeycompetities lijken te zijn afgelast in Nederland | Hoofdklasse Hockey Nederland
Het clubhuis en het eerste veld van Oranje-Rood.

Alle hockeycompetities lijken te zijn afgelast in Nederland

De KNHB heeft vandaag laten weten dat het met het NOC*NSF aan het kijken is of er een mogelijkheid bestaat de hockeycompetities te hervatten. Waar in een eerder stadium de KNVB de stekker er al uit heeft getrokken, blijft de KNHB nog steeds zoeken naar de grens. Veel hockeyverenigingen denken dat de hockeycompetities in Nederland worden afgelast.

Sinds een aantal weken mogen hockeyclub de leden tot 27 jaar weer de mogelijkheid geven om te gaan trainen. Nog steeds mogen leden vanaf 27 jaar dit niet doen. Omdat de overheid deze week nog steeds weinig mogelijkheid heeft gegeven om de buiten teamsporten verder te versoepelen, lijkt de hockeycompetitie nu toch echt te worden beëindigd.

Alle hockeywedstrijden lijken dit jaar te worden afgelast. De promotieklasse zou dan ook per direct worden beëindigd.
Alle hockeywedstrijden lijken dit jaar te worden afgelast. De promotieklasse zou dan ook per direct worden beëindigd.

KNHB blijft onduidelijkheid geven

De KNHB geeft sinds de start van dit hockeyseizoen al veel onduidelijkheid. Meerdere malen worden de regels ’tijdens het spel en dit jaar’ aangepast wat tot veel frustraties bij verenigingen leidt. Sommige teams zijn genoodzaakt om er alles op alles te zetten om toch door te blijven trainen. Spelers en speelsters vanaf 27 jaar trainen, ondanks de ‘strenge’ regelgeving vanuit de overheid nu vaak gewoon mee, omdat er nog steeds de mogelijkheid bestaat dat de KNHB de hockeycompetitie snel wil hervatten.

De KNHB liet vandaag weten: Omdat het openingsplan tot veel vragen leidt, is de KNHB met NOC*NSF en andere sportbonden in overleg met diverse overheidsinstanties. We proberen een duidelijker beeld te krijgen bij de stappen per versoepeling en voeren daarnaast overleg over de datum van een mogelijke herstart van trainingen voor hockeyers van 27 en ouder én (competitie)wedstrijden. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet duidelijk wanneer hockeyers van 27 jaar en ouder weer zonder beperkingen mogen trainen en onderling wedstrijden op de club kunnen spelen, wanneer er in de regio tussen clubs onderling gespeeld kan worden en of de jeugd (net als bij eerdere versoepelingen) wellicht eerder wedstrijden mag spelen tegen andere verenigingen dan senioren. In afwachting van de uitkomsten van het overleg dat we op dit moment voeren en de toelichting van de overheid tijdens het eventuele aankomende persmoment op 20 april, heeft de KNHB besloten volgende week (uiterlijk vrijdag 23 april) een beslissing te nemen over het al dan niet voortzetten van alle competities, van Promotieklasse tot reserveklassen en van Dames 45+ tot Jongste Jeugd.

Herstart competitie

Alles lijkt er dus op dat voor eind april teams nog steeds niet samen mogen trainen. Officieel mogen spelers boven de 27 jaar niet trainen, waardoor een herstart voorlopig nog niet gepland kan worden. Misschien zou er begin mei weer getraind mogen worden met volledige teams. Met een voorbereidingstijd van twee weken, zou de competitie herstart kunnen worden vanaf half mei. Onlogisch lijkt het, met het oog op competitievervalsing, organisatie en vakanties dat deze competitie ook nog echt wordt hervat.

Lees meer over dit onderwerp:

Reageer