Eerste exemplaren ‘115 jaar Hockeyland’ overhandigd aan cornericonen en hockeybabes

Voorafgaand aan de selectie bekendmaking van de Oranje heren zijn dinsdag 13 mei de eerste exemplaren van het boek ‘115 jaar Nederland Hockeyland’ overhandigd aan enkele prominente hockeyers. Maartje Paumen overhandigde het vuistdikke boek aan ‘strafcorner iconen’ Paul Litjens en Floris Jan Bovelander. Jacky Schoenaker had de eer het boek te overhandigen aan ‘hockeybabes door de jaren heen’ Emilie Hoogeveen, Margriet Zegers, Fatima Moreira de Melo, Ellen Hoog en Eva de Goede. De KNHB heeft ‘115 jaar Nederland Hockeyland’ speciaal ter ere van haar 115 jarige bestaan (8 oktober 2013) én ter gelegenheid van het aankomende WK uitgebracht.

WK boek
Credit: Koen Suyk

De bijzondere hockeycultuur en unieke verhalen over de prestaties en belevenissen van de Nederlands Elftallen staan centraal in dit boek. Alle 320 verenigingen worden vermeld en de meest uiteenlopen vragen zoals ‘Wat is de top 10 mooiste clubshirts?’ en ‘Hoe komen de clubs aan hun namen?’ komen ook uitgebreid aan bod.

Het boek is geschreven door een groep sportjournalisten die beschikt over een rijke ervaring langs de hockeylijn. Deze journalisten hebben de hockeycultuur in Nederland kunnen beschrijven met zijn tradities, omgangsvormen en eigenaardigheden. De lezer wordt meegenomen door de avonturen van de nationale teams, op jacht naar medailles, bekers en podiumplaatsen. Succesvolle hockeyers uit heden en het verleden vertellen hun verhaal. ‘115 jaar Nederland Hockeyland’ is een must voor elke hockeyliefhebber in hart en nieren.

Johan Wakkie, directeur KNHB: “Het mooie in dit monumentale boek is dat de historische feiten worden verteld door mensen van nu. Een prachtig boek voor elke hockeyliefhebber”.

‘115 jaar Nederland Hockeyland’ is tot stand gekomen in samenwerking met Arko Sports Media. Het boek is samengesteld door Frans Oosterwijk.

Comments (3)

 1. overdreven

  ik zie opeens die Schoenaker overal in de publiciteit.
  hier en laatst ook in die candid camera campagne
  en waarom??
  wat heeft zij gepresteerd dat ze in elke campagne mee moet doen?
  dat fatima eva en ellen hier bij zijn, dat is begrijpelijk.
  Dat zijn echte namen maar die jackey die heeft er (nog) niets te zoeken.

 2. Ondergewaardeerd

  Jacky is een prima chick. Nederlandser kan niet. beetje grof met mooie randjes. Bewijst dat je ook op latere leeftijd kan doorbreken naar het NL elftal. Gelukkig maar, anders zitten er alleen maar jonge meisjes in dit elftal.

  Oh en heeft natuurlijk de naam van Papa. En papa was een grote, die veel meer bereikt heeft dan menig hockeyspeelster in dit team. En voetbal voor hockey. Nu mondje…..dicht.

 3. Jacky is tof. punt.

Reageer