EK 2017 in het Amsterdamse Wagener Stadion

Vandaag hebben de Europese Hockey Federatie en de KNHB bekend gemaakt dat het EK 2017 van 19 tot en met 27 augustus gehouden zal worden in het Wagener Stadion in Amsterdam. 

Nederland en Spanje waren de kandidaten voor de organisatie van een EK dames en heren in 2017. De EHF en de KNHB organiseren het toernooi als gelijkwaardige partners. Tijdens het dubbele EK Hockey komen de 16 beste Europese hockeyteams (8 dames en 8 heren teams) in actie gedurende 9 speeldagen. Door middel van diverse sportieve side events wordt gezorgd dat naast top hockey ook de breedtesport een podium krijgt. Met een ontwikkelingsprogramma op het gebied van onder andere coaching hopen de KNHB en de EHF met dit toernooi een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gehele Europese hockey.

“Het is fantastisch dat de EHF onze inspanningen voor het bidbook heeft gehonoreerd. De KNHB verheugt zich op de samenwerking met de EHF en gemeente Amsterdam. Naast dat het EK natuurlijk in het teken zal staan van top hockey, zal de focus ook liggen op het delen van kennis. We proberen van de Europese Kampioenschappen tevens een educatieve ervaring te maken voor scheidsrechters, coaches, event managers en anderen door middel van het organiseren van congressen en seminars”, aldus KNHB directeur Johan Wakkie.

Erik van der Burg, wethouder gemeente Amsterdam: “We zijn ontzettend blij dat de Europese Kampioenschappen Hockey voor zowel nationale dames- als ook herenteams in 2017 naar Amsterdam komen. Daarmee bieden we onze topsporters wederom een podium dicht bij huis en komt de teller van grote hockeyevenementen in Amsterdam op 17. Amsterdam is van oudsher dan ook een echte hockeystad. Het ‘huwelijk’ tussen hockey en Amsterdam gaat immers terug naar 1928, toen het Olympisch hockeytoernooi werd gespeeld in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Maar ook vandaag de dag is de hockeysport in Amsterdam met 10 hockeyverenigingen en een groeiend ledental nog steeds populair. We gaan ervan uit dat deze EK, net als we bij het fantastische sfeervolle WK in Den Haag kunnen ervaren, ook een economische en sportieve spin-off zal opleveren. Amsterdam ziet ernaar uit de (inter)nationale hockey gemeenschap in onze prachtige stad te mogen begroeten.”

Angus Kirkland, algemeen directeur van de EHF: “Ik ben zeer verheugd dat de EHF en de KNHB wederom met elkaar gaan samenwerken en het EK Hockey voor mannen en vrouwen in 2017 gaan organiseren. We hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking tot een nog grotere bekendheid van dit fantastische toernooi zal leiden en zal bijdragen aan de populariteit van het hockey in het algemeen. Deze twee weken zijn we allemaal getuige van de grote professionaliteit die de KNHB als organisator van het WK aan de dag legt, en zien we hoe het hockey leeft in Nederland. Het EK in 2017 wordt een groots evenement waarin de sporters centraal staan en waar de fans dolgraag deel van willen uitmaken. De KNHB zal er alles aan doen om in de aanloop naar het EK 2017 en ook tijdens het toernooi zijn kennis en ervaring te delen met de andere aangesloten hockeybonden. De EHF ziet ernaar uit om met de KNHB samen te werken en een fantastisch EK 2017 neer te zetten.”

 

Reageer