Preview Pro League (D): Nederland – Verenigde Staten

200px-FIH_Pro_League_Logo

Aankomende zondagmiddag 14 april vindt op sportpark Hazelaarweg van HC Rotterdam de tweede interland plaats voor de Oranje Dames deze week. Afgelopen dinsdag rekende de dames in Utrecht vol overtuiging af met China (6-0). Morgen om 16.oo neemt de ploeg van Annan het op tegen de Amerikanen.

Het ziet er momenteel goed uit voor de Oranje Leeuwinnen. Van de week werd met ruime cijfers gewonnen van China en de ploeg staat tweede in de poule met vijftien punten uit zes wedstrijden. Daarbij moet wel gezegd dat koploper Argentinië een voorsprong heeft van zeven punten, maar drie wedstrijden meer heeft gespeeld. Mocht Oranje al de in te halen wedstrijden winnen pakt het dus de koppositie over.  De enige keer dat Oranje punten verspeelde was in Australië. ‘Down Under’ verloor het Nederlands elftal op 2 februari met 1-0.

Verenigde Staten

Waar het het Nederlands damesteam in de Pro League voor de wind gaat, is het Pro League-avontuur voor de Amerikanen voorlopig een enorme teleurstelling. De ploeg staat stijf onderaan in het tussenklassement en verzamelde dit toernooi slechts drie punten uit zeven wedstrijden. De Verenigde Staten speelde knap gelijk tegen Argentinië waarna het de shoot-outs verloor en een punt overhield. Ook tegen België werd er gelijkgespeeld en daar werden de shoot-outs wél gewonnen. De eerdere ontmoeting op Amerikaanse bodem met Oranje eindigde in een 0-5 overwinning voor Nederland. De doelpunten kwamen toen op naam van Lidewij Welten, Laurien Leurink, Frédérique Matla (2x) en Marloes Keetels.

De wedstrijd Nederland-Verenigde Staten is aanstaande zondag live te volgen via Hoofdklassehockey.nl.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.