Rick Mathijssen nieuwe bondscoach van Oranje dames. | Hoofdklasse Hockey Nederland
Rick Mathijssen is de nieuwe bondscoach van de Oranje dames.

Rick Mathijssen nieuwe bondscoach van Oranje dames.

Volgens goed ingeburgerde bronnen heeft de KNHB Rick Mathijssen een contract aangeboden als nieuwe bondscoach bij de Oranje Dames. Het contract van Mathijssen loopt dit jaar bij Bloemendaal af. De Bloemendaal-coach zou vorige week al ‘afscheid’ hebben genomen van zijn heren bij de club.

Het had er al alle schijn van dat Raoul Ehren, Janneke Schopman of Rick Mathijssen op pole-position stonden om de ontslagen Alyson Annan op te volgen. Nadat bleek dat Raoul Ehren nooit benaderd werd door de KNHB, bleven er nog maar twee opties open. Janneke Schopman doet het op dit moment uitstekend in India en lijkt daarmee richting de Olympische Spelen te gaan werken.

Rick Mathijssen was voordat hij coach was bij Bloemendaal, coach bij de dames van Amsterdam. Hier won hij de Lands -en Europese titel. Gisteren won hij met Bloemendaal te titel bij de EHL. Komende maand zal hij proberen de landstitel voor de tweede keer op rij te winnen.

Komende zomer zal Jamilson Mülders nog de taken als interim-bondscoach op zich nemen.

Update: Ondanks de eerder genoemde bronnen die aangeven dat Mathijssen al gesprekken heeft gevoerd met de KNHB, blijft de potentiele nieuwe bondscoach, bij de NOS (Vanaf minuut 1.45) en Volkskrant ontkennen in gesprek te zijn met de hockeybond.

Het enige wat mogelijk nog in de weg lijkt te staan, is het plaatsen van de uiteindelijke handtekening.

Reageer