Tweede ronde G-hockey 11-tal competitie

Foto: Boissevain Fotografie

 

Zondag speelden de g-hockeyers voor de tweede keer dit seizoen hun 11-tal competitie. Uit alle delen van het land kwamen ze naar AHC Velp om in acht teams, verdeeld over twee poules op een heel veld te hockeyen. Eerder ’s ochtends trainde de EK-selectie al met elkaar en startte een nieuwe groep G-hockeyers met hun scheidsrechterscursus.

Voor de bijna 150 spelers van zo’n 35 clubs is de 11-tal competitie een welkome aanvulling op hun 8- of 6-tal wedstrijden. De competitiepoules verschillen iets in sterkte: in de A-poule spelen de sterkere en meer ervaren G-hockeyers en in de B-poule de wat jongere en minder ervaren spelers. Om de competitie lekker spannend te houden worden de spelers zo verdeeld dat de teams ongeveer even sterk zijn.

Het 11-tal hockey geeft een enorme boost aan hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Hier hockeyen ze, net als hun leeftijdgenoten, op een heel veld en komen ze gelijkgestemden tegen. Er zijn al heel wat mooie vriendschappen ontstaan tussen de spelers van de verschillende clubs en zelfs cupido schiet af en toe raak.

Niet onbelangrijk: de competitie wordt voor het grootste deel gefloten door G-hockeyers die hun kaart hebben gehaald of bezig zijn met hun opleiding tot scheidsrechter. Een aantal g-hockeyers die intussen hun kaart hebben gehaald, fluiten ook reguliere wedstrijden. 

De 11-tal competitie 2019 – 2020 is als volgt:

  • 1 december Hockeyclub Ede
  • 1 maart Hockeyclub Velp
  • 19 april Hockeyclub Ede
  • 17 mei Hockeyclub Ede

De volgende 11-tal competitie voor g-hockeyers is op 1 december op Hockeyclub Ede.

Foto: Boissevain Fotografie

Foto: Boissevain Fotografie

Foto: Boissevain Fotografie

Foto: Boissevain Fotografie

 

 

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.