Video: 'Johan Wakkie: 20 jaar op weg naar het WK' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Video: ‘Johan Wakkie: 20 jaar op weg naar het WK’

In een middagvullend programma werd er vrijdag in de RAI afscheid genomen van KNHB directeur Johan Wakkie. Onder zijn leiding heeft de hockeysport een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het thema deze middag was ‘20 jaar terug en 10 jaar vooruit’. Daarbij is met beeld, geluid en een keur van eminente sprekers teruggeblikt op opmerkelijke gebeurtenissen en op gerealiseerd beleid versus een visie op de toekomst. Tevens is Wakkie vandaag benoemd tot Erelid van de KNHB.

Onder leiding van Wakkie is de hockeysport in het algemeen en de hockeybond in het bijzonder spectaculair gegroeid. De KNHB telt momenteel bijna 250.000 leden, dit ten opzichte van 128.000 leden in 1998. Ook is hij nauw betrokken geweest bij de organisatie van het Wereldkampioenschap 1998 in Utrecht en het Wereldkampioenschap 2014 in Den Haag.

Naast twintig jaar terugblikken, werd er ook tien jaar vooruit gekeken met autoriteiten uit de sport, het bedrijfsleven en de overheid. Vanuit verschillende invalshoeken kreeg de KNHB een inspirerende visie op de hockeysport in 2024 met daaruit voortvloeiend ambitieuze doelstellingen en prikkelende stellingen.

Sprekers: Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF), Erik Scherder (hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU), Heleen Crielaard (manager communicatie & -corporate affairs Rabobank), Jan de Jong (directeur NOS), Peter Heerschop (cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver), Richard Krajicek (voormalig tennisser en oprichter Richard Krajicek Foundation), Youp van ’t Hek (cabaretier en schrijver),Eric van der Burg (Wethouder gemeente Amsterdam) Erik Cornelissen (voorzitter KNHB) en Erik Gerritsen (directeur KNHB).

Erelid

Tijdens de Algemene Vergadering van vrijdag 14 november is Johan Wakkie benoemd tot Erelid van de KNHB. Dezelfde middag heeft Johan het erelidmaatschap opgespeld gekregen.

Ook werd er gelegenheid van het afscheid van Johan Wakkie als directeur van de KNHB is een documentaire gemaakt.

 

Reageer