LIVE Olympische Spelen: Nederland - India (Eindstand 5-1) - Hoofdklasse Hockey Nederland
Eva de Goede en Josine Koning wensen elkaar succes.

LIVE Olympische Spelen: Nederland – India (Eindstand 5-1)

Nederland neemt het vandaag in het openingsduel van de Olympische Spelen op tegen India. Vanaf 13.45 uur kan hier live de wedstrijd worden gevolgd middels onze liveblog. Volg alle ontwikkelingen en foto’s van de wedstrijd.

Einde wedstrijd

53′ Caia van Maasakker mag weer slepen, nu is het wel raak. Haar bal verdwijnt met veel schijn aan de rechterkant van de goal. De lijn stopster is kansloos.

Einde derde kwart

45′ En ook een foutje aan de kant van India. Matla speelt gemakkelijk de tegenstandster opzij, maar uit een vrijwel onmogelijke hoek kan zij toch in de korte hoek een backhand lossen. De keepster had hem moeten hebben, maar zit ernaast. Het staat 4-1.

44′ Een mooie rush van Pien Sanders aan de rechterkant van de cirkel. Zij kan met een voorzet de inkomende Felice Albers bereiken die op de strafbal stip knap voor haar man komt. De tip-in is goed en de 3-1 is een feit.

42′ India vraagt de videoscheidsrechter aan, omdat volgens hen de bal op een Oranje voet moet zijn belandt. Dit is niet het geval. De dames verliezen hun recht om de video aan te vragen

40′ India heeft een sterke fase in de wedstrijd. Nederland wordt terug gedrongen op eigen helft

35′ Een nieuwe corner van Oranje gaat met een variant naar de inkomende Margot van Geffen. Bij de strafbal legt zij haar stick plat, waardoor de bal hoog in het net verdwijnt.

33′ Matla met een schot uit een moeilijke positie. Makkelijke prooi voor de keepster. Nederland blijft aanvallend

31′ Nederland begint aanvallend aan het derde kwart

Einde eerste helft

30′ Nederland heeft in de eerste helft een licht overwicht, maar benut de vele corners die het krijgt niet. Het staat 1-1 met de rust

25′ Het is de vierde corner voor Oranje. De bal wordt door de keepster hoog op het lichaam van Albers geschopt. Matla sleept op de paal

Frederique Matla's individuele kwaliteiten zouden vandaag het verschil kunnen maken tegen India.
Frederique Matla’s individuele kwaliteiten zouden vandaag het verschil kunnen maken tegen India. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

23′ Groene kaart Laura Nunnink

22′ Het is Caia van Maasakkers tweede corner. Wederom gaat het traag, maar wel komt zij tot een sleep. Prima redding van de keepster.

16′ Door de hoge bezoekersaantallen is onze site traag of ligt plat. Volg voor de belangrijkste updates nu ons twitter kanaal

Einde eerste kwart

10′ Oei Josine Koning, dit gebeurt jouw zelden! Een schot van India is houdbaar, maar de sluitpost van Oranje zit er net naast. Het staat 1-1

5′ De Nederlandse dames drukken de tegenstander achteruit. India probeert het tempo hoog te houden

4′ De bal gaat voorlangs en ketst via een stick van India af richting Felice Albers die bij de tweede paal staat. Albers prikt de bal in de goal en scoort daarmee het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Lidewij Welten en Frederique Matla zijn blij met de 1-0 van Felice Albers.
Lidewij Welten en Frederique Matla zijn blij met de 1-0 van Felice Albers. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

1′ We zijn begonnen aan de wedstrijd

De volksliederen hebben geklonken. Even was er een lolletje tussen Welten en van Geffen. De dames lijken ontspannen te gaan starten tegen India.

Opstelling Oranje: Leurink, Keetels, Verschoor, Welten, van Maasakker, Matla, Sanders, Nunnink, Stam, Koning (GK) en de Goede (C)

Opstelling India: Kaur, Ekka Deep, Monika, Savita (GK), Katariya, Udita, Kaur, Pukhrambam, Rani (C), Tete en Neha

Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Reageer