Wedstrijdverslag: Britten komen terug in gelijkwaardig duel (Eindstand 1-1) - Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederland-FIH-Pro-League-Groot-Brittannie

Wedstrijdverslag: Britten komen terug in gelijkwaardig duel (Eindstand 1-1)

De dames van het Nederlands Elftal starten vandaag om 16.30 uur met een ontmoeting tegen Groot-Brittannië. De wedstrijd is ook te volgen via Ziggo Sport. Hoofdklassehockey geeft een Live-verslag van deze wedstrijd.

Shoot-outs.

1-0 Sanders

1-1 Rayer

2-1 Caia van Maasakker (Strafbal)

2-1 Howard (mis)

3-1 Welten

3-1 Owsley (mis)

3-1 van Geffen (mis)

Einde wedstrijd

59′ De laatste minuut loopt. De wedstrijd gaat eindigen in een gelijkspel.

53′ Eva de Goede wordt goed verdedigd door Townsend. Ook de beste speelster van de wereld kan haar ploeg niet op sleeptouw nemen

51′ Groot-Brittannie verdient vandaag de overwinning. De vierde corner is voor de Britten. Geen doelpunt

49′ Nederland zal uit een ander vaatje moeten tappen om de overwinning toch nog te krijgen

47′ Ilse Kappelle staat weer in het veld. Zij kreeg in het derde kwart een gele kaart

46′ We gaan beginnen aan het laatste kwart

Einde derde kwart

43′ Een klein foutje van Veenendaal. De bal wordt op haar gepusht. Ze werkt de bal niet goed weg, waardoor Hunter de bal kan binnenprikken

42′ Tweede strafcorner voor Groot-Brittanië. Eva de Goede vraagt de videoscheidsrechter aan. De bal gaat op haar rechterarm, maar de scheids geeft toch een corner aan. De derde corner wordt wel een kans. De flats gaat op de legguards van Veenendaal.

40′ Ilse Kappelle krijgt een gele kaart

37′ Welten moest scoren. Eva de Goede zette haar op een mogelijkheid om te scoren met haar backhand. Toch kiest Welten er eerst voor om af te wachten. Het backhandschot wat zij later toch nog lost, gaat hoog en naast de goal.

36′ Een mooie combinatie van Verschoor en Dicke belandt bijna bij Welten. Goed verdedigend werk zorgt ervoor dat laatstgenoemde niet aan de bal kan komen.

35′ Wederom kan Nederland nog geen vuist maken. De Britten hockeyen makkelijk onder de druk van Oranje vandaan

33′ Eva de Goede gaf voordat de wedstrijd aan dat ze best gespannen was. De dames hadden namelijk al acht maanden niet meer samen gehockeyd.

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart. Aan Nederlandse kant is Anne Veenendaal in het veld gekomen voor Josine Koning

Einde tweede kwart

29′ Nederland speelt de wedstrijd rustig uit

28′ We gaan richting het einde van de eerste helft. De Britten proberen het nog een keer.

25′ De eerste corner van de wedstrijd is een feit. De Britten mogen aanleggen nadat Caia van Maasakker de bal expres over eigen achterlijn pusht volgens de scheidsrechter. De corner die wordt gepusht gaat hoog en naast de goal. Uitloper Maria Verschoor krijgt de bal vol op haar lichaam. Maar omdat deze dus gevaarlijk is, fluit de scheidsrechter af.

24′ Nederland heeft het initiatief in de wedstrijd weer overgenomen. Oranje wil graag verder op voorsprong komen voor de rust om de Britten mentaal te breken.

22′ Ondertussen heeft Ginella Zerbo ook haar eerste minuten gemaakt. De spits van SCHC is dit jaar goed op schot voor haar club. Kan jij vandaag ook het goal vinden?

20′ Een grote kans voor Kyra Fortuin na een mooie voorzet van Margot van Geffen. Fortuin flatst de bal op kniehoogte naast de goal.

18′ Er zijn nog geen kaarten uitgedeeld.

17′ Het tweede kwart is begonnen. Nederland kon geen vuist maken in het eerste kwart. Wat gebeurt er in het tweede gedeelte.

Einde eerste kwart

15′ De Oranje dames gaan het eerste kwart afsluiten met een 1-0 voorsprong.

11′ Groot-Brittannië nadert meer en meer de cirkel van Oranje. Het lijkt alsof Nederland op de counter aan het loeren is. Zou dit een bewuste keuze zijn van coach Annan?

8′ De Britten komen terug en laten zich niet onder druk zetten door Nederland. De ploeg speelt op de helft van Oranje

2′ De wedstrijd is nog maar net begonnen. Pien Dicke staat volledig vrij en kan vanaf de middenlijn oplopen naar keepster Heesh. Met een slim trucje passeert zij de keepster. 1-0.

1′ Groot-Brittannie slaat af.

0′ De teams werken de warming-up af. Pien Dicke start vandaag in de spits. De makkelijke scorende speelster van SCHC heeft voor Oranje nog niet gescoord. Vandaag is een grote kans dat zij wel gaat scoren. Vandaag fluit de Nederlander Jonas van het Hek de wedstrijd. Of de Britten, die vaak fysiek spel gebruiken, het hier mee eens zijn, is sterk de vraag.

Zie hier de line-ups van beide teams. Nederland start met de volgende elf dames: Leurink, de Waard, Verschoor, Welten, van Maasakker, van den Assem, Stam, Koning, van Geffen, de Goede (c) en Dicke.

Reageer