Nederlandse heren verliezen voor tweede keer op rij van Duitsland in de FIH Pro League | Hoofdklasse Hockey Nederland
Een buikglijder van Oranje.

Nederlandse heren verliezen voor tweede keer op rij van Duitsland in de FIH Pro League

De Nederlandse heren zullen de komende maanden de wonden moeten likken. Voor de tweede keer op rij verliest Oranje met meer dan twee doelpunten verschil van Duitsland. Ondanks het betere spel van Oranje in het derde kwart, waren de Duitsers in de rest van de wedstrijd beter.

Wederom gingen beide partijen voor de overwinning. Oranje kwam dit maal met de Geus, van der Ven en van Ass op het veld. Vooral laatst genoemde werd gisteren hard gemist. In het eerste kwart was het Duitsland met de betere kansen. De gevaarlijkste man was Christopher Ruhr, die met een aantal aanvallende acties onnavolgbaar was voor Oranje. In de elfde minuut was het Weigand die het laatste tikje kon geven. Blaak was kansloos.

Ook in het tweede kwart was er eigenlijk maar een ploeg die meer verdiende. Duitsland was sterker en Oranje mocht van geluk spreken dat de score niet verder opliep. Of het de woorden waarden van bondscoach Max Caldas of misschien wel de spirit van Seve van Ass. In het derde kwart veranderde er gelukkig iets. Oranje nam het initiatief over en uiteindelijk was het van Ass die met een individuele actie de stand weer op gelijke hoogte kon brengen.

In het laatste kwart kreeg de tegenstander een aantal maal een groene kaart. Toch werd er in een ondertal een doelpunt gemaakt. Wederom was het Weigand die in zijn val de bal onder Pirmin Blaak kon werken. Met nog tien minuten te gaan, moest Oranje alle risico’s nemen. Keeper Blaak werd gewisseld, maar dit werd uiteindelijk een fatale beslissing. Man-of-the-match Christopher Ruhr had het slotakkoord en mocht de bal in een leeg doel slaan.

Reageer