4-Nations Trophy (D): China ruim langs Spanje

(c) Roel Ubels

De dames van China hebben vrijdag tijdens de 4-Nations Trophy in Breda met 6-2 gewonnen van Spanje. Het was voor de Chinese dames de eerste overwinning van het vierlandentoernooi.

Beide ploegen begonnen aan het duel in de wetenschap dat ze elkaar zaterdag opnieuw treffen in de strijd om de derde en vierde plaats. Zowel Spanje en China verloor elk hun eerdere twee duels van Japan en Nederland. Japan won beide keren met 3-1 en Nederland versloeg Spanje met 2-0 en hield daarna huis tegen China: 7-0.

Fouten en slordigheden

Het waren de twee minste ploegen van de 4-Nations Trophy en dat was af en toe ook te zien: stopfoutjes en slordig spel.

Nadat Spanje drie strafcorners op rij onbenut liet, kwam China op voorsprong. De eerste corner was meteen raak. Meng Liu tipte de inzet van Xiayun Xi tegen de paal, maar in tweede instantie was het wel raak. Liu maakte er in het tweede kwart ook 2-0 van. Ze rondde een voorzet vanaf links, na een snelle aanval, af door keepster Melanie Garcia in de korte hoek te verrassen.

Spanje verkleint achterstand

Het derde kwart was nog geen minuut oud of Spanje verkleinde de achterstand. Met een hard schot liet Alicia Magaz de Chinese keepster Yi Chen kansloos. Chen stond even later goed opgesteld toen Georgina Oliva een schot op doel afvuurde.

Tien minuten na de Spaanse aansluitingstreffer herstelde Xindan Zhang de marge weer naar twee doelpunten verschil. Ze tipte de voorzet van Jiaqi Zhong door de benen van keepster Garcia. Vlak voor het einde van het derde kwart werd het zelfs 4-1 voor China. Xiayun Xi tikte de bal na een assist van opnieuw Zhong van dichtbij binnen. Spanje had net daarvoor een kleine mogelijkheid gehad, maar uit een moeilijke hoek schoot Carlota Petchame voorlangs het Chinese doel.

China blijft scoren

China had er kennelijk zin in, want een minuut later scoorde de ploeg opnieuw. Jinrong Zhang draaide goed weg van haar directe tegenstander, sprintte de cirkel in en haalde doeltreffend uit met haar backhand.

Ook in ondertal scoorde China. Zhong kon vrij naar het Spaanse doel optrekken. Ze keek lang of er een afspeelmogelijkheid was en besliste op het laatste moment om alsnog op doel te schieten. Zhong zag keepster Garcia anticiperen op een voorzet, waarna ze de bal tussen de benen van Garcia door in het doel tikte. Anderhalve minuut voor tijd bepaalde Lola Riera uit een strafcorner de eindstand op 6-2.

Spanje-China 2-6 (0-2)
8.Meng Liu 0-1 (sc)
21.Meng Liu 0-2
31.Alicia Magaz 1-2
41.Xindan Zhang 1-3
45.Xiayun Xi 1-4
46.Jinrong Zhang 1-5
52.Jiaqi Zhong 1-6
59.Lola Riera 2-6 (sc)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.