4-Nations Trophy (D): Japan te sterk voor China in openingsduel

4-Nations-Trophy-Dames-Japan-vs-China

De openingswedstrijd van de 4-Nations Trophy in Breda is gewonnen door Japan. De ploeg was dinsdag met 3-1 te sterk voor China.

In de onderlinge confrontaties was deze wedstrijd een doelpuntrijke affaire. In de laatste zeven ontmoetingen waren er in elk duel niet meer dan twee doelpunten in totaal gescoord. Het laatste treffen, vorige maand tijdens de Aziatische Champions Trophy, was met 2-0 gewonnen door China.

Bal op paal

China nam na de afslag het initiatief in het duel. De nummer acht van de wereld leek na vijf minuten op voorsprong te komen, maar de inzet van Jiaqi Zhong belandde op de paal. Om dat te constateren was wel het oordeel van de videoscheidsrechter nodig. Japan vroeg de referral aan omdat de goal in tweede instantie werd geteld door scheidsrechter Noelia Blanco.

Het was niet de enige videoreferral die voor rust werd aangevraagd. Op een gegeven moment leek iedere arbitrale beslissing in de cirkel met succes te worden aangevochten. Zo leidde een Japanse referral tot een strafcorner die door de Japanse Kana Nomura werd benut: 2-1.

Japan op voorsprong

De ploeg was na elf minuten al op voorsprong gekomen. Japan had op dat moment al twee goede kansen gehad op het openingsdoelpunt. De mogelijkheden waren niet besteed aan Yuri Nagai en Motomi Kawamura.

Aki Yamada was in de elfde minuut wel succesvol toen ze naar de voorzet van Yukari Mano dook. Daarna verzuimde Japan de score te verdubbelen. De strafbal na de overtreding van Qiong Wu op Kawamura werd naast gepusht door Shihori Oikawa.

Japan beslist wedstrijd

Het kwam de ploeg in het tweede kwart duur te staan toen Wen Dan de gelijkmaker aantekende. Drie minuten later leverde de succesvolle referral opnieuw de voorsprong voor Japan op. En na rust werd het zelfs 3-1 door opnieuw Kawamura. Een terechte voorsprong, want na de beginfase was China op een aantal corners na nauwelijks meer gevaarlijk geweest.

Twee minuten in het laatste kwart leek Japan zelfs op 4-1 te komen. Er was twijfel bij de scheidsrechter, die vervolgens zelf een referral aanvroeg. Uit de videobeelden bleek de bal, die van de buiten de cirkel was geslagen, niet via een Japanse, maar een Chinese stick in het doel was beland.

Japan-China 3-1 (2-1)
11.Aki Yamada 1-0
21.Wen Dang 1-1
24.Kana Nomura 2-1 (sc)
41.Motomi Kawamura 3-1

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.