4-Nations Trophy (D): Japan wint ook van Spanje

(c) Roel Ubels

De dames van Japan hebben ook de tweede wedstrijd van de 4-Nations Trophy gewonnen. Na de 3-1 zege op China was de formatie woensdag met dezelfde cijfers te sterk voor Spanje, dat met 2-0 had verloren van Nederland.

Japan kwam al na zes minuten op voorsprong. Een voorzet van Akiko Kato werd slordig verdedigd. Yuri Nagai profiteerde en sloeg de bal achter keepster Maria Ruiz. Het was een van de schaarse hoogtepunten in de eerste twee kwarten. De Japanse ploeg kreeg ook nog een strafcorner, maar de inzet van Hazuki Nagai werd door Ruiz gekeerd.

Pover spel Spanje

Aanvallend was Spanje, net als tegen Nederland een dag eerder, vrij pover. De ploeg was voor rust nauwelijks gevaarlijk.

In de eerste minuten na rust toonde Spanje al meer aanvallende intenties dan in de gehele periode voor rust. Een schot van Begoña Garcia ging naast en de ploeg forceerde een strafcorner. Met die mogelijkheid ging de Spaanse formatie slordig om. De corner werd echter dermate slecht gestopt dat Japan in de counter bijna de 2-0 maakte. Die tweede treffer kwam er even later. Kato verschalkte Ruiz met een schot in de lange hoek.

Numerieke meerderheid

Spanje verkleinde in het vierde kwart de achterstand. In een ware scrimmage voor het Japanse doel gaf Carmen Cano het laatste tikje. Daarna moest Spanje met negen speelsters verder na groen voor Alicia Magaz en geel voor Lucia Jimenez. Japan profiteerde van de numerieke meerderheid. Uit de strafcorner maakte Kato de 1-3.

Spanje-Japan 1-3 (0-1)
6.Yuri Nagai 0-1
36.Akiko Kato 0-2
50.Carmen Cano 1-2
51.Akiko Kato 1-3 (sc)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.