4-Nations Trophy (D): Nederland heeft geen kind aan China

4-Nations-Trophy-Dames-Nederland-China-Lauren-Stam

Na de 2-0 zege op Spanje hebben de Oranjedames ook hun tweede wedstrijd tijdens de 4-Nations Trophy gewonnen. Woensdag werd China met duidelijke cijfers verslagen. Het werd in Breda 7-0.

Het was een ware stormloop van de Oranjedames op het Chinese doel. Na een paar kleine kansjes voor Nederland knalde Xan de Waard de bal op de lat. Even later raakte Fréderique Matla met een backhandschot de paal.

Paal en lat

Na deze twee waarschuwingsschoten was het in de elfde minuut wel raak. Nadat de eerste Nederlandse strafcorner slecht werd gestopt, bleef Oranje in balbezit. Lauren Stam sloeg de bal de cirkel in. Deze ging via twee Chinese sticks omhoog, waarna Margot van Geffen de bal in het doel tenniste.

China protesteerde nog wegens gevaarlijk spel, maar de videoscheidsrechter gaf de ploeg ongelijk. Hierdoor raakten de Chinezen meteen het recht op een referral kwijt.

Groot krachtsverschil

Het krachtsverschil was overduidelijk. Het was dan ook wachten op de tweede goal. En deze kwam op naam van Caia van Maasakker. De strafcornerspecialiste sleepte de bal, uit de derde corner, in de bovenhoek.

Er was maar net afgeslagen of de bal lag opnieuw in het Chinese doel. Lidewij Welten speelde Laurien Leurink aan, die gemakkelijk de bal kon binnentikken.

Na rust meteen weer raak

Dertig seconden na rust waren de rollen omgekeerd. Welten troefde haar Chinese tegenstander af, ging een een-twee aan met Leurink en liet de Chinese goalie met een backhand kansloos.

De kansen bleven zich daarna opstapelen voor Oranje. China kwam er niet aan te pas. Het was eenrichtingsverkeer en na veertig minuten maakte Matla 5-0.

Uitlopen naar 7-0

De aanvalster van Den Bosch kreeg zelfs nog een goede mogelijkheid op de 6-0, maar ze faalde oog-in-oog met de keepster. Het half dozijn kwam wel op het bord na een droge, lage knal van Van Maasakker uit een strafcorner. Een minuut later maakte Jonker er 7-0 van door knap voor haar tegenstandster te kruipen en de bal binnen te tikken.

In de slot kreeg China zowaar een eerste kans, maar de inzet Xindan Zhang ging over het doel van Josine Koning, die inmiddels de plek van Anne Veenendaal onder de lat had ingenomen.

Nederland-China 7-0 (3-0)
11.Margot van Geffen 1-0
23.Caia van Maasakker 2-0 (sc)
24.Laurien Leurink 3-0
31.Lidewij Welten 4-0
40.Fréderique Matla 5-0
50.Caia van Maasakker 6-0 (sc)
51.Kelly Jonker 7-0

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Sanne Koolen, Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Pien Sanders, Eva de Goede, Margot Zuidhof.
Wissels: Malou Pheninckx, Kelly Jonker, Maria Verschoor, Fréderique Matla, Lauren Stam, Josine Koning (K), Margot van Geffen.

Stand van zaken

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Nederland 2 2 0 0 9 0 6
2. Japan 2 2 0 0 6 2 6
3. Spanje 2 0 0 2 1 5 0
4. China 2 0 0 2 1 10 0

Programma vrijdag

17.00 uur: Spanje-China
19.30 uur: Nederland-Japan

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Kees

China uit altijd lastig Jammer net geen 10-0

jammer

Jammer van de onsportieve (eigenlijk gewoon racistische) spreekkoren richting de chinese dames…

hmmm

@jammer, Ik was er niet. Waar heb je het over?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.