4-Nations Trophy (D): Nederland veel te sterk voor Japan in finale

De Oranjedames hebben de 4-Nations Trophy gewonnen. Zaterdag werd in de finale in Breda met 8-2 gewonnen van Japan. Beide ploegen speelden ook al vrijdag tegen elkaar. Toen was Oranje met 4-1 te sterk.

Na een doelpuntrijk eerste kwart stonden de Oranjedames met 3-1 voor. Carlien Dirkse van den Heuvel opende de score na vier minuten door de halfhoge voorzet van Marloes Keetels in het doel te tikken. Caia van Maasakker verdubbelde uit een strafcorner de voorsprong, die werd verkleind nadat Hazuki Nagai met een harde klap uit een strafcorner scoorde. Twee minuten later was de marge van twee doelpunten weer hersteld. Een voorzet van Lidewij Welten ging via de stick van Shihori Oikawa in het Japanse doel.

Voor rust uitgelopen naar 4-1

Het tweede kwart was in vergelijking met het eerste kwartier mat. Er gebeurde niet veel voor beide doelen. Nederland voerde vlak voor rust wel de score op naar 4-1. Maria Verschoor speelde zich mooi vrij en haalde doeltreffend uit, nadat Welten na een goede press de bal had veroverd en de speelster van Amsterdam had aangespeeld.

Na rust deed Japan weer iets terug. De vrije slag werd snel genomen, waardoor de Nederlandse defensie werd verrast. Motomi Kawamura speelde de geheel vrijstaande Yuri Nagai aan en die speelde Josine Koning, die Anne Veenendaal had vervangen, uit.

Beslissing al gevallen

Ondanks de treffer was de wedstrijd gespeeld. Oranje hoefde niet en Japan kon niet. In dat derde kwart kwam Nederland nog wel op 5-2 dankzij Fréderique Matla na een pass van Xan de Waard afrondde.

In het laatste kwart liepen de Oranjedames nog verder uit. Een voorzet van Margot van Geffen kwam via Laurien Leurink terecht bij Van Male die de 6-2 aantekende. Matla scoorde de zevende Nederlandse treffer door een harde backhand van Welten net even aan te tikken. Verschoor bepaalde de eindstand op 8-2. Ze was het eindstation na een goed uitgespeelde combinatie tussen Dirkse van den Heuvel en Van Male.

Nederland-Japan 8-2 (4-1)
4.Carlien Dirkse van den Heuvel 1-0
9.Caia van Maasakker 2-0 (sc)
10.Hazuki Nagai 2-1 (sc)
12.Lidewij Welten 3-1 (sc)
28.Maria Verschoor 4-1
33.Yuri Nagai 4-2
41.Fréderique Matla 5-2
48.Kitty van Male 6-2
54.Fréderique Matla 7-2
59.Maria Verschoor 8-2

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Ireen van den Assem, Lauren Stam, Eva de Goede, Margot Zuidhof.

Wissels: Sanne Koolen, Kitty van Male, Malou Pheninckx, Maria Verschoor, Fréderique Matla, Josine Koning (K), Margot van Geffen.

Reageer

Contact Us