4-Nations Trophy (D): Nunnink en Krekelaar niet in selectie

(c) Roel Ubels

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft de selectie van twintig speelsters voor de Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 in Breda bekendgemaakt. Laura Nunnink en Maartje Krekelaar zijn de opvallendste namen die ontbreken bij Oranje.

Nunnink kampt momenteel met een blessure. Krekelaar komt niet in actie in Breda, maar blijft wel met de selectie meetrainen evenals Lieke Hulsen en keepster Julia Remmerswaal. Yibbi Jansen en Famke Richardson vallen voorlopig af, zij sluiten weer aan bij Jong Oranje.

4-Nations Trophy

Tijdens het vierlandentoernooi in Breda spelen de Oranjedames tegen Japan, China en Spanje en geldt als voorbereiding op het WK in Londen dat volgende maand gaat beginnen.

Selectie Oranjedames:
Ireen van den Assem – Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel – SCHC
Margot van Geffen – Den Bosch
Eva de Goede – Amsterdam
Kelly Jonker – Amsterdam
Marloes Keetels – Den Bosch
Josine Koning (K) – Den Bosch
Sanne Koolen – Den Bosch
Laurien Leurink – Laren
Caia van Maasakker – SCHC
Kitty van Male – Amsterdam
Frédérique Matla – Den Bosch
Malou Pheninckx – Kampong
Pien Sanders – Den Bosch
Lauren Stam – Amsterdam
Anne Veenendaal (K) – Amsterdam
Maria Verschoor – Amsterdam
Xan de Waard – SCHC
Lidewij Welten – Den Bosch
Margot Zuidhof – Hurley

NB: Club tijdens seizoen 2017-2018

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

hans

wat een een grap……….je kan beter het hele seizoen slecht spelen en weinig score dan zit je in de selectie ……….topscorende ,fitte en gretige speelsters zitten niet bij de selectie…….annan kan of durf geen verandering aan te gaan….we gaan het zien …china uit altijd lastig :-)

Ben

En uiteindelijk zijn we zo goed dat we overal mee wegkomen.

piet

Natuurlijk is dit een grap. Hoezo ga je speelsters uitproberen vlak voor een WK? De voorbereidingstijd is al zo kort. Vooral geen valse hoop geven aan misschien wel veel betere speelsters en vooral niet het risico lopen dat ze gaan shinen en dat heel NL ziet dat bepaalde vaste ‘krachten’al lang geen meerwaarde meer zijn voor het team. Sneu voor Krekelaar die met haar vechtersmentaliteit toch duidelijk haar visitekaartje heeft afgegeven op de HWL. Maar ook Vega die, nadat ze buiten de selectie viel, heeft aangetoond over een geweldig scoringsvermogen te beschikken.
Tja..vechten tegen de gevestigde orde..bepaald geen sinecure.

Mariëlle

Inderdaad wel weer volledig ongeloofwaardig die Annan. Ze heeft vast veel hoofdklassewedstrijden bezocht maar zeker alleen maar gebabbeld daar.
Maar zoals gezegd. De andere landen in het dameshockey zijn zo zwak momenteel dat een beetje hoofdklasser daar nog van wint dus ook het NL team.
Leve het domme hockey. Vroeger vond ik het internationale vrouwenhockey altijd zeker zo leuk als de mannen vanwege het vernuft en het combineren maar met Annan is het weer helemaal terug naar dom hockey met veel rennen. Gelukkig kunnen we ook naar het CT toernooi van de mannen kijken.

lynn

@Piet wie zijn die veel betere speelsters dan? Ik kom dan uit op Zerbo, Veen, Vega maar ik ga niet beweren dat ik hen beter vind dat een Jonker bv. Wel dan Zuidhof dus in die zin had daarvan echt wel eentje in de groep gekund. Jammer dat Hulsen er nu niet bij zit, maar misschien in Duitsland wel.
Richardson voor de toekomst, vind Sanders echt wel beter. Koolen ook goede verdedigster. Jansen ook voor de toekomst, die wordt nog aan alle kanten voorbij gelopen op het middenveld.
Zuidhof wordt heus niet geselecteerd. Van deze selectie vallen er minstens nog 3 af (18 op het Wk en ik verwacht Nunnink terug). Ik denk dat een balans van talent en ervaring de juiste is. Degene uit vorm daarvan zit er sowieso wel eentje tussen bovenstaande namen af laten vallen.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.