4-Nations Trophy (D): Spanje eindigt als derde na ruime zege op China

De dames van Spanje hebben de 4-Nations Trophy in Breda als derde afgesloten. De ploeg won zaterdag de troostfinale met 5-1 van China.

De ploegen stonden voor de tweede maal dit toernooi tegenover elkaar. Spanje begon aanmerkelijk beter aan de wedstrijd dan gisteren (vrijdag, red.) toen de ploeg een 6-2 nederlaag incasseerde.

Kansen in beginfase

Al in de beginfase kreeg Spanje een goede mogelijkheid om de score te openen, alleen werd de counter slordig uitgespeeld. Begoña Garcia ging voor eigen succes in plaats van de bal af te geven aan Carmen Cano. Het schot werd gekeerd door Jiao Ye. Spanje behield balbezit en uiteindelijk kwam de bal opnieuw bij Garcia. Dit keer raakte ze echter de zijplank van het doel.

Een minuut later kwam Spanje op voorsprong. Carlota Petchame bediende Beatriz Perez met een kort passje, waarna de Spaanse scoorde. Spanje kreeg daarna kansen om de voorsprong te vergroten. De eerste strafcorner hield keepster Ye met de stick uit het doel en Marta Segu raakte de bal verkeerd met de backhand waardoor de bal naast het doel hobbelde.

China maakt gelijk

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam China op gelijke hoogte. Jinrong Zhang stond compleet vrij in de cirkel, draaide om haar as en vuurde een backhand af. De bal ging recht op keepster Maria Ruiz af, maar had geen antwoord op de inzet van de Chinese.

De tegentreffer bracht Spanje niet van haar stuk. De ploeg zette China vroeg onder druk. Balverlies aan Chinese kant leidde tot een gevaarlijke tegenaanval. Garcia onderschepte de bal. Haar voorzet bereikte Petchame, die de bal echter geen richting kon geven, waardoor haar inzet naast het doel ging. Even daarna bracht Ye redding op het schot van Carola Salvatella. Ye stond vervolgens ook goed opgesteld bij de twee Spaanse strafcorners.

Na rust scoort Spanje

Spanje kon het veldoverwicht voor rust niet uitdrukken in meer doelpunten. Na de pauze kwam de ploeg wel op voorsprong. De strafcorner werd verzilverd door Lola Riera. Opvallend was dat voorafgaand aan de corner aangeefster Garcia een groene kaart kreeg. Met Garcia aan de kant en een nieuwe aangeefster kwam Spanje op 2-1.

Vlak voor het einde van het derde kwart tilde Salvatella de score naar 3-1. Cano werd met een lange pass van achteruit aangespeeld. Ze tikte de bal door aan Salvatella. Die passeerde haar directe tegenstandster en schoot met de backhand raak.

China kan het niet meer spannend maken

Toch kreeg China in het laatste kwartier nog mogelijkheden om de spanning in het duel terug te brengen. Jinrong Zhang tikte de bal bijna tussen de benen door van keepster Garcia, die na rust de plaats onder de lat had ingenomen van Ruiz. Een Chinese strafcorner werd net voor de lijn gestopt.

In het slot van het duel liep Spanje nog verder uit op China. Met twee rake strafcorners, Maria Lopez direct en Marta Segu uit een variant, werd het duel afgesloten met de score van 5-1.

China-Spanje 1-5 (1-1)
3.Beatriz Perez 0-1
15.Jinrong Zhang 1-1
39.Lola Riera 1-2
45.Carola Salvatella 1-3
57.Maria Lopez 1-4 (sc)
58.Marta Segu 1-5 (sc)

Reageer

Contact Us