Lammers en Paumen positief over jongelingen Oranjedames - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lammers en Paumen positief over jongelingen Oranjedames

Gisteren won Nederland haar laatste poule wedstrijd met 3-1 van Zuid-Korea. Met deze overwinning is Oranje als eerste geëindigd in poule A. Aanvoerder Maartje Paumen en de geblesseerd achtergebleven Kim Lammers vertelden in interviews met de NOS over de vorm van Nederland dit toernooi en de rol van de nieuwkomers.

De poule wedstrijden zijn gespeeld en de ploeg van Paumen is ongeschonden uit de strijd gekomen. Als koploper van poule A speelt haar team morgen de kwartfinale tegen de nummer laatst van poule B, Nieuw Zeeland. “We hebben in de eerste drie wedstrijden kunnen opbouwen naar de kwartfinale en ik ben erg tevreden over hoe dit voor ons heeft uitgepakt. Ons spel is erg verbeterd sinds afgelopen zomer en dat is mooi om te zien. Eva de Goede, Naomi van As, Kim Lammers en Kelly Jonker zijn er dit toernooi niet bij wegens blessureleed. Het gemis van deze vier vaste krachten van Oranje wordt volgens aanvoerster Paumen goed opgevangen door de vervangers. “Ze doen het echt super. Ze vullen hun rol in het team goed in en hockeyen makkelijk mee. Dit komt ook doordat we in aanloop naar dit toernooi veel jongelingen mee hebben laten trainen op Papendal. Zo wennen ze aan het niveau en wordt de stap van Jong Oranje naar het Nederlands elftal makkelijker gemaakt.” Volgens de onbetwiste leidster van Nederland is dit toernooi een spil in de weg naar het WK en ‘mag’ in plaats van ‘moet’ haar team dit toernooi winnen. Toch is de Geleense niet voor minder dan de eerste plek naar Argentinië afgereisd. “Als je ziet hoe we nu spelen kunnen we dit toernooi iedereen verslaan, dus dat wil ik eigenlijk ook gewoon doen,” aldus Paumen.

Ook de achtergebleven Kim Lammers laat bij de NOS haar licht schijnen op hoe zij dit toernooi volgt en ervaart. Lammers die door een merkwaardige knieblessure niet mee kon naar Argentinië spreekt hierbij uit veel potentie te zien in de huidige Nederlandse ploeg. “Dit team traint inmiddels al ongeveer anderhalf jaar met elkaar. Dit loont uit in goed spel. Ze maken corners én velddoelpunten. Ook verdedigend komen ze bijna niet in gevaar.” Net als Paumen is ook Lammers zeer te spreken over de jongelingen die nu in Oranje fungeren. “Dit toernooi is goed te zien hoe deze jonge meiden met het team mee kunnen draaien. Ze zullen dit toernooi als ervaring met zich meedragen en dus denk ik niet dat het WK in Den Haag te vroeg voor ze zal komen.” Lammers zelf zal zich vanaf januari weer bij de Oranjedames aansluiten en voorziet geen gevaar voor haar deelname aan het WK van volgend jaar.

Reageer