AD: “Schaerweijde wil meer dan alleen aanklampen”

Twee nieuwe watervelden en een nieuwe toplaag op het hoofdveld: het kan niet op bij Schaerweijde. De Zeister hockeyclub wil op de lange termijn een rol spelen in de hoofdklasse, maar voor het zover is blijft de doelstelling voor het tweede seizoen in de hoofdklasse realistisch. “We mikken op de negende plek,” vertelt coach Bart Looije die vindt dat zijn selectie minimaal zo sterk is als afgelopen seizoen.

Diezelfde negende plek was vorig seizoen ook de ambitie en die doelstelling werd toen niet behaald, zij het nipt. Het Zeister team eindigde na de promotie als elfde en wist met hangen en wurgen de beslissende degradatiewedstrijd tegen overgangsklasser Almere te winnen. Dit seizoen moet het wel echt die negende plek worden. Het past bij een club die meer wil doen dan slechts aanklampen in de hoofdklasse.

Looije: “Mensen in de club hebben zelf gezien dat hoofdklasse spelen wat anders is dan overgangsklasse. Dat vergt een professionaliseringsslag binnen de club. Daar zijn we druk mee bezig, de club is aan alle kanten aan het groeien. Op termijn willen we een stabiele hoofdklasser worden en dat is in deze regio niet makkelijk, want we vissen allemaal in dezelfde vijver. Je merkt dat er veel in Zeist gebeurt met sponsoring. Als hoofdklasser heb je echt wat meer te bieden. Met het jeugdplan waarmee Bas Bogaard (assistent-coach, red.) zich onder meer bezig houdt, zijn we iets aan het neerzetten. Zo hebben we met topsporters uit verschillende sporten gezeten om iets moois te creëren voor de jeugd in Zeist. Daarom is het goed dat Hidde Phijffer en Max Leber zijn doorgeschoven uit jongens A1.

Op de vraag of de kleedkamer in Zeist ook al hoofdklassewaardig is, moet Looije lachen. Het gebrek aan ruimte was het eerste dat Sebastiaan Westerhout vorig jaar was opgevallen na zijn overgang van SCHC naar Schaerweijde. “Nee, het is nog steeds een kleine kleedkamer. Maar ook dat is een agendapunt.”

Verdwenen bij Schaerweijde zijn de Pakistanen Muhammed Ateeq en Ali ‘Lala’Akhtar, daar komen de Nieuw-Zeelanders Blair Hilton en Matt L’Huller voor in de plaats. Voorin zijn Just vand en Broek en Roderik Reinstra gestopt en liet Engelsman Chris Sedoon na drie weken voorbereiding doodleuk weten dat hij toch liever bij Laren speelt. Schaerweijde reageerde snel door de Zuid-Afrikaan Lloyd Noris Jones vast te leggen. De international vertrok na een half seizoen SCHC plotseling met de noorderzon en ondanks nadrukkelijk talent is het afwachten wat de Zuid-Afrikaan kan brengen.

Voor de breedte van de selectie zijn Philip Engelkens en Daan Lemmens van Kampong erbij gehaald, net als Mark Noë van SCHC. Leonard Posthumus Meyes komt van het tweede team.

Bron: AD/Sander Collewijn

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Serieus?

Meer dan aanklampen? Dan moet je toch echt iets beter inkopen! Matt en Blair zijn wel ok maar of je daar nu de oorlog mee wint lijkt me wat overdreven. En Norris Jones zal wel naar huis gaan als Looije tegen hem uitvalt. Nee, een lekker team. Maar gelukkig is Seddon weg. Dus wie weet.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.