Agliotti: Ik had het gevoel dat de andere speelsters nog teveel naar ons keken' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Agliotti: Ik had het gevoel dat de andere speelsters nog teveel naar ons keken’

Zondag worden de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Een bijzondere dag voor Marilyn Agliotti en Charlotte de Vos die na jaren trouwe dienst afzwaaien bij Oranje Zwart.

Op de vraag hoe OZ verder moet zonder de twee ervaren speelsters antwoordt de Vos in het Eindhovens Dagblad: “Dat komt goed. Voor de evolutie van de ploeg is het ook beter dat wij er niet meer gaan zijn. We hadden eigenlijk gedacht dat we dit seizoen al overbodig gingen zijn. Maar als je ziet hoe belangrijk wij drieën (en de eventueel vertrekkende Bachmann, red.) nog zijn geweest..” Ook Agliotti denkt dat het team nog meer tijd nodig had. “Ik heb het gevoel dat de andere speelsters nog veel naar ons keken. Na de winterstop realiseerden zij zich pas dat ze moeten opstaan. Het is mooi om te zien dat ze meer verantwoordelijkheid nemen. Het geeft ons het gevoel dat we het zo goed achterlaten.”

De nog twijfelende Tina Bachmann zal voor het WK beslissen of ze nog een jaar doorgaat bij OZ of niet.

Daarnaast meldde het Eindhovens Dagblad vandaag ook dat assistent coach van de dames, Eric van der Pol, na zondag stopt als rechterhand van coach Kai de Jager.

Comments (7)

 1. Er gaan er nog veel meer stoppen! Ploeg valt uit elkaar. Jammer dat bestuur geen maatregelen neemt. Nooit begrepen wat vd pol kwam doen.

 2. @Guus, wie dan? Kun je namen noemen?

 3. Dus OZ heeft zo slecht gepresteerd door een assistent?

 4. Den-Bosch, MOP en Kampong zijn met speelsters van OZ in gesprek. Bachmann blijft alleen als er een andere trainer komt. Dus de eerste trainers zijn al “gepolst”.

 5. Hoe kan het toch met een op papier prima team, MA1 dat al 3x Landskampioen is de laatste 3 jaar, Dames 1 steeds niet presteert? Los ervan dat De Jager als bondscoach Nederlands B talent zelf gehyped heeft toch echt wel kwaliteit. Of slaan ze door in tactische methodieken en delft individuele kwaliteit het onderspit?

 6. MA1 van Oz traint 5x in de week. Landskampioen worden is bij OZ MA! een belangrijke doelstelling. Hun concurrenten trainen veelal 3x per week.

 7. Frits thijssen

  @guus, kunt u mij vertellen wie er dan in gesprek zijn met sie clubs?
  En hoe weet u dat Bachmann alleen blijft als De Jager weg gaat? Ben toch zeer benieuwd hoe u aan al deze informatie komt…

Reageer