Albert-Kees Manenschijn neemt afscheid bij Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland
Albert-Kees Manenschijn neemt afscheid bij Rotterdam.

Albert-Kees Manenschijn neemt afscheid bij Rotterdam

Na 6 jaar goede samenwerking zal Albert-Kees Manenschijn HC Rotterdam verlaten, hij maakt samen met zijn staf het seizoen af. Na goed overleg is overeengekomen uit elkaar te gaan.

Onder leiding van Albert-Kees hebben de Rotterdamse mannen een transformatie doorgemaakt naar een toekomstbestendig team, dat is gebaseerd op jong Nederlands talent aangevuld met ervaren (Internationale) spelers.

In de eerste jaren werd er een gedenkwaardige finale tegen Kampong (2017) gespeeld en een bronzen EHL-medaille gewonnen (2018) met o.a. 2 sensationeel gewonnen knock-out wedstrijden op eigen veld tegen Mannheimer en Uhlenhorst. In het door Corona afgebroken seizoen 2019-2020 stond heren 1 op de 2e plaats na 11 wedstrijden.

Stuwende kracht
Sindsdien heeft Albert-Kees heeft een belangrijke rol gespeeld in de genoemde verjonging van Heren-1. De combinatie van Rotterdamse talenten uit de eigen jeugdopleiding, Nederlandse jonge talenten van buitenaf en ervaren (ex)-internationals die nu het Rotterdamse fundament van de selectie vormt geeft groot vertrouwen voor de toekomst. Diverse spelers maken een sterke ontwikkeling door met als resultaat een groeiend aantal spelers van Rotterdam in Oranje en Jong Oranje. Op clubniveau werd in seizoen 2020-2021 een verrassende 3e plaats in de landelijke competitie bereikt. Albert Kees was naast de afgelopen 6 jaar als hoofdcoach ook betrokken bij het landskampioenschap in 2013 als assistent-coach.

Dankbaar
Luuk van der Schoot, bestuurslid topsport: “Ik ben Albert-Kees bijzonder dankbaar voor zijn enorme inzet voor de club. Hij is op dit moment bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdcoach bij HC Rotterdam en we kijken als club terug op een fijne samenwerking”. Albert Kees Manenschijn: “Na 6 mooie jaren neem ik afscheid van HC Rotterdam. Ik dank alle betrokkenen voor het vertrouwen en ga op zoek naar een volgende uitdaging. Ik heb alle vertrouwen in een mooie toekomst van deze groep en de club.”

Foto: Ruud Stork

Reageer