Alcoholreclame moet weg langs de Kampong-velden - Hoofdklasse Hockey Nederland

Alcoholreclame moet weg langs de Kampong-velden

Heineken is gesommeerd om de reclameborden langs de velden van sportvereniging Kampong te verwijderen. Bier, sport en kinderen? Die elementen gaan niet samen, zo oordeelden ouders van de sportende jeugd bij de Utrechtse vereniging. Ze spanden een klacht aan bij de Reclame Code Commissie die hen dus in het gelijk stelde. De klusafdeling van de bierbrouwer kan de steeksleutels uit de gereedschapkist halen, de borden langs de kant van de voetbal- en hockeyvelden moeten worden verwijderd. Opvallend is overigens dat de ouders in het gelijk zijn gesteld dankzij een afspraak die de alcoholproducenten zichzelf nota bene hebben opgelegd: geen alcoholreclame tijdens evenementen waarbij meer dan een kwart van de bezoekers nog geen 18 jaar is.

Lees hier meer over dit onderwerp.

Bron: www.mt.nl

Comments (2)

  1. floppieenteun

    Oplossingen voor Kampong zouden in mijn ogen kunnen zijn; het niet laten spelen van jeugdelftallen op velden met alcoholreclame, en hier dan ook stringend op toezien, en/of een effectief en goedkoop systeem bedenken waarbij je de reclameborden kan wisselen of overplakken (doek erover met een educatieve tekst?) tijdens wedstrijden waarbij op en rondom het veld een kwart van de bezoekers nog geen 18 jaar is. Kan me voorstellen dat Kampong de sponsor graag ziet vanwege het economisch belang, begrijp de ouders ook, bier, overige drugs en kinderen gaan niet samen op een sportveld. Tijdens wedstrijden van senioren waarbij kinderen aanwezig zijn op velden met alcoholreclame, denk bv. aan het hockeyen in de rust van een wedstrijd van heren1 en/of dames1, ligt de verantwoording bij de ouders. Je bepaalt dan als ouders immers zelf of je je kinderen meeneemt naar de club. Denk ook dat het een onderdeel is (en in mijn ogen niet het belangrijkste onderdeel) van een totaal aan maatregelen om jeugdleden niet met alcohol in aanraking te laten komen. Vraag me af wat dit voor gevolgen heeft voor de andere clubs.

  2. Misschien dat Kampong aanstaande zondag even kan informeren bij Bloemendaal als die op bezoek komen. De drie Bloemendaalse sportverenigingen aan de Bergweg (ook de voetbalclub Bloemendaal en hockeyclub HBS) zijn verplicht de reclameborden in te klappen als er niet worden gespeeld. Een heel eenvoudige constructie, waarbij het bovenste deel over het onderste deel komt te hangen. Zou je ook bij Kampong kunnen aanbrengen als de jeugd speelt.

Reageer