Alyson Annan maakt Oranje-trainingsgroep voor Champions Trophy en Rio bekend

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, heeft de trainingsgroep bekend gemaakt. De dames zijn in voorbereiding op de Champions Trophy in Londen, Engeland (18 tot en met 26 juni 2016) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië (5 tot en met 21 augustus 2016).

Ten opzichte van de trainingsgroep voor de oefenstage van januari 2016 is Xan de Waard toegevoegd. De trainingsgroep start 29 februari 2016 met het voorbereidingsprogramma.

Naam Club
Naomi van As Laren
Willemijn Bos Laren
Frederique Derkx SCHC
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Roos Drost SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Ellen Hoog Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Valerie Magis Oranje Zwart
Kitty van Male Amsterdam
Larissa Meijer (GK) Oranje Zwart
Laura Nunnink Oranje Zwart
Maartje Paumen Den Bosch
Michelle van der Pols SCHC
Jacky Schoenaker Amsterdam
Joyce Sombroek (GK) Laren
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Ginella Zerbo SCHC

Comments (13)

 1. Wel opvallend dat van een degradatiekandidaat (OZ) maar liefst 3 (!!!) speelsters nog steeds als international opgeroepen worden. En dat terwijl het niet meer dan gemiddelde hoofdklassespeelsters zijn. Ze kunnen in ieder geval hun eigen team niet op sleeptouw nemen. Waarom zijn de speelsters van Kampong en Hurley buiten beeld? Weer een typisch voorbeeld van ons kent ons en niet open staan voor vernieuwing.

 2. En kan iemand me vertellen waarom die Lauren Stam hier nog steeds bij zit? Komt naar mijn mening toch echt te kort

 3. Dat is de link Alyson-Amsterdam. Er zitten niet voor niets maar liefst 8 speelsters van Amsterdam in de groep. En maar 5 van landskampioen Den Bosch, 4 van Laren, toch de nummer 2 en 3 uit de huidige competitie. Vriendinnetjespolitiek hè!

 4. Ach, Lauren Stam gaat het echt niet halen. Evenals Magis niet. De rest lijkt me voor een trainingsgroep prima. Verwacht dat van Amsterdam (mits fit) De Goede, Hoog, Jonker het zeker gaan halen. Misschien Van Male en Schoenaker.

 5. Oz Staat gewoon belachelijk laag met hun team.Maar deze 3 horen toch gewoon in deze selectie (keepster weinig concurrentie en magis mazzel met weinig spitsen). Welke speelsters van Hurley en Kampong horen dan in deze selectie?
  8 van Amsterdam ja, maar die staan ook ongeslagen bovenaan en zijn in vorm. Ik vind zelfs dat Vega hier ook nog bij had gemoeten (beter dan bijv magis), moet je na gaan. Van schc zijn er ook 7 geselecteerd, maar 1 minder dan van Amsterdam en die bakken er veel minder van in de competitie en zijn niet in vorm. Wat is daar de link in dan tussen Alyson en schc? Zelfde met Denbosch, noem er dan is 1 die hier ook nog bij had gemoeten? Er zitten een paar talenten, die na de spelen wel aan zullen sluiten, maar nu toch nog niet…Lekker makkelijk altijd om maar weer ergens een complotje in te zien. De coach wil winnen dus kies je de beste speelsters, ongeacht welke club. Stemmingmakerij!

 6. Beste @OZ,
  De keepster van OZ weinig concurrentie??!! Wat dacht je van Maartje Cox van SCHC of Josine Koning van Den Bosch?? Wat dacht je als spelers verder van Pheninckx (Kampong)of van Silfhout (Hurley). En als Vega dan beter is dan Magis (ben ik met je eens), waarom haar dan niet selecteren? En als het er dan te veel van Amsterdam worden kun je altijd Stam nog af laten vallen. Die voegt inderdaad niets toe.
  SCHC inderdaad 7x en zijn volgens jou niet in vorm. Precies, waarom dan selecteren?
  En waarom talenten nu nog niet aan laten sluiten, dat is toch ook gedaan met o.a. Anne Veenendaal? Goed voor de toekomst ook. Voor die talenten zou een goed meetmoment zijn de Champione Trophee in Londen. Dat is toch maar een trainingstoernooi voor de OS.
  Wat ik wil aangeven is dat de selectie niet altijd objectief gebeurt.

 7. Daan gaan we weer

  Deze “trainingsgroep” heeft de laatste tijd nu niet bepaald geïmponeerd. Geen toernooi gewonnen. Eens met @OZ. Voeg juist de talenten toe. Laten afvallen kan altijd nog en goed met het oog op de toekomst.

 8. Zolang die keepster van OZ nog geselecteerd wordt weet je zeker dat niemand het serieus neemt. Hoort bij zwakste 2 keepsters uit de hoofdklasse. Voor de rest maakt het niet uit Magis of Vega, VD Pols of iemand van Hurley. Ze gaan toch allemaal niet mee. Het meerendeel staat vast en hooguit 1 of 2 verassingen. Ik denk dat de uiteindelijke selectie bestaat uit 4 x Laren, 4x Amsterdam, 4 x Den Bosch en 4x SCHC.Dus niks vriendjespolitiek. Gewoon de beste mee.

 9. Waarom niet pas wat later in het seizoen “selecteren”? Dan kun je bekijken wie er in vorm zijn tegen de tijd dat het belangrijk wordt. Ik zie nu ook even niet zo iemand doe echt vergeten is, wel is het raar om er een aantal nu bij te halen die het toch uiteindelijk niet halen. Focus dan op je basisgroep (max 20) en laat wat talent meetrainen. Wie weet ontwikkelen zij zich nog voor de OS en anders ook nog voor er na. De OZ keepster gaat natuurlijk nergens over.

 10. Hoe het zit

  Enerzijds snap ik het wel: je traint al dik een jaar met deze groep en daarom geef je ze allemaal een kans voor Rio. Logisch. Echter had ik als bondscoach wel 1 of 2 dragende spelers van teams als Kampong en Hurley willen zien. Gooi ze bij de groep. Je kan ze er altijd nog uitknikkeren. Het feit dat die twee teams, waar de gemiddelde leeftijd bijna de helft is als bij de rest van de competitie, het zo goed doen, zegt toch genoeg? Het stikt daar van talent. Pik de dragende spelers er uit en ik weet zeker dat ze waarde toevoegen aan het Nederlands!

 11. Meer talenten meenemen…Wie dan? Leurink, de waard, verschoor, nunnink, stam, veenendaal, Zerbo, ketels, krekelaar, niet genoeg talenten?
  Leuk van Hurley of Kampong, maar wie dan? Silfhout en Phennicks hebben meer dan genoeg kansen gehad en zijn onder 3 bondscoaches getest en niet genoeg bevonden…
  Dan andere speelsters meenemen bij de trofee dan 6 weken later bij de spelen, serieus?
  Later in het seizoen selecteren? je bent al met 27 man, selectie nog groter maken?
  Je kunt altijd discussiëren over een paar speelsters, dat is toch logisch op zoveel speelsters. Natuurlijk is die selectie objectief en maakt het voor de bondscoach geen reet uit van welke club ze komen. Een persoonlijke voorkeur daarentegen heeft natuurlijk iedereen.

 12. Kunnen Magis, Meijer, en Stam alsjeblieft eraf? Niet meer dan gemiddelde hoofdklassespeelsters.. Drost al tijden niet in vorm, begrijp niet waarom die kansen blijft krijgen.

 13. Magis, Meijer, Stam, Drost daar wil ik graag Verschoor en Van Male aan toe voegen.

Reageer

Contact Us