Alyson Annan: ‘We zijn duidelijk geweest richting de groep’

De knoop is doorgehakt. De olympische damesselectie is bekend. Volgens bondscoach Alyson Annan was het voor de groep geen verrassing wie er mee naar Rio gaat.

‘Voor de Champions Trophy zijn we duidelijk geweest richting de groep’, zei Annan op de persconferentie woensdag op het bondsbureau in Nieuwegein. ‘Daarom is het voor de groep de selectie geen verrassing.’

Blessure

Opvallend is misschien het niet selecteren van Jacky Schoenaker en keepster Anne Veenendaal, maar zo zegt Annan: ‘Jacky heeft afgelopen week een blessure opgelopen en heeft minimaal tien tot twaalf dagen nodig hebben om weer volledig bij de groep aan te sluiten. Ze is dan niet op tijd fit voor Rio en daarom hebben we besloten dat ze niet in aanmerking komt voor de selectie.’

Over de aard van de kwetsuur wilde Annan niets kwijt en ook op de suggestie of een fitte Schoenaker wel zou zijn geselecteerd gaf de bondscoach geen antwoord.

Reservekeepster

Larissa Meijer kreeg als tweede keepster uiteindelijk de voorkeur boven Veenendaal, omdat in de visie van Annan ‘Meijer de beste tweede keepster is.’ De sluitpost van Oranje Zwart mag als lid van de olympische selectie wel meetrainen met de groep, maar heeft als de nummer 19 geen recht op de olympische accreditatie.

Annan stelde gisteren (dinsdag, red.) al haar 24 speelsters op de hoogte van haar keuze. ‘Het waren 19 hele mooie gesprekken’, zei Annan, die vandaag opnieuw met de afvallers contact had. ‘Het waren moeilijke, maar ook goede gesprekken. Ze waren vanzelfsprekend teleurgesteld, maar ik heb alles uitgelegd. Ik heb alleen Maartje Krekelaar nog niet gesproken. Zij is vandaag jarig dus die spreek in volgende week.’

Bekijk hier het overzicht van de olympische selecties bij de dames

Comments (12)

 1. DVDH meenemen? Waarom in godsnaam?
  Krekelaar en Veenendaal niet meenemen. Waarom in godsnaam?
  Smoes voor Schoenaker. laf.
  Verjaardag dus niet bellen……..

  Volgens mij hebben zich bij de champions trophy zich toch evident een aantal spelers afgemeld, maar die gaan gewoon mee!

  Ik wil het zo graag, maar met deze coach en deze melange wordt het niks

 2. En dan dat geklets van ” We gaven het tegen Argentinië in 5 minuten weg”.
  Onzin.. Als je 2 goals niet recht kunt zetten in 3 kwarten is er heel wat anders mis. Dan mis je gewoon het niveau.

 3. Opvallend

  Inderdaad opvallend dat Schoenaker er niet bijzit. Gezien de rest van de keuzes dan………

 4. Vanwaar die tevredenheid met de Champions Trophy. Als slechte generale geslaagd en als goed argument om sommige speelsters thuis te laten.
  Verder ongepaste tevredenheid en al helemaal geen reden om nu ineens wel jezelf tot kanshebber uit te roepen.
  Speelsters hebben het niveau wel en je zou moeiteloos nog een heel ongeselecteerd team mee kunnen laten doen om de prijzen. Maar die tevredenheid met het spel daar snap ik niets van.
  Ik snap er echt niets meer van. Heeft A.Annan geen kritische adviseurs? Of is dit nu ineens om de moraal bij de speelsters op te krikken?

 5. goede keuze

  Schoenaker brengt niets in en teert op de naam van haar pa die beste vriendjes met Cruyff was , nou dan weet je het wel .

 6. Wat een laffe excuses, maak gewoon keuzes en kom er voor uit! Schoenaker is dus licht geblesseerd, dat geldt ook voor Paumen, is dus geen argument!! Meijer boven Veenendaal, omdat ze een betere 2de keepster is? Wat betekent dat in godsnaam? Als Joyce geblesseerd raakt moet Meijer keepen en kun je de medaille op je buik schrijven. Meijer zal wel weer belangrijk in de kleedkamer zijn.. Nou ,daar is ze niet bij aangezien ze buiten het dorp zit. Kriekelaar kan niet 5 min bellen omdat ze de hele dag taart eet? Waar gaat dit over zeg

 7. @@Coach: Heeft AA geen kritische adviseurs, dat is nogal duidelijk, iedereen met een mening is niet bij haar in de buurt te vinden. Vooral ja knikkers, pionnen zetters en video analisten die exact doen wat er gevraagd wordt, dat is en korte opsomming van haar “adviseurs”

 8. @sjon: Krekelaar is gisteren al gebeld, dit zou gaan om een tweede gesprek. Dus ik kan me best voorstellen dat je daar op je verjaardag geen zin in hebt! Ik zou dat niet hebben.
  Over Schoenaker: behalve dat ze gewoon niet goed genoeg is, mag Paumen weer met dr stick gaan beginnen en moet Schoenaker eerst 12 dagen revalideren. Zit toch wel verschil in.

  DVDH vond ik bar slecht, die had ik eruit gekickt, maar vd Pols en Schoenaker vond ik twee andere zwakke schakels die nu in ieder geval uit het team zijn.
  Dit team moet gewoon voor goud gaan, zelfs met Meijer als reservekeepster en zelfs zonder Krekelaar.

 9. De stijl van A. Annan irriteert mij, maar Lynn heeft gelijk. Zelfs deze selectie kan en moet gewoon voor goud gaan.
  Na de OS een feestje en sokken voor Annan. Een helden afscheid van de Big Five en dan is het toch echt tijd voor vernieuwing. Niet alleen even opschudden en dan weer verder.
  Nieuw hockeybeleid met kansen en daarmee aantrekkingskracht voor de subtop en verbreding van de top. Stop met het stutten van wat geweest is. Maak een gezonde voedingsbodem voor de ontwikkeling van het vrouwenhockey. Vier het verleden en went de blik naar een bloeiende toekomst.

 10. hockey fan

  Ik vraag me af hoe deze selectie tot stand gekomen is. Er zitten speelsters bij die het hele sezoen niets gepresteerd hebben. Als ik het moet zeggen is het een grote vriendjesclub. Dit gaat wel ten koste van spelers die echt beter zijn dan deze selectie. De bondscoach is niet goed bezig en moet niet partijdig zijn !!!!

 11. @Hockey fan
  Dit is geen bewuste vriendjespolitiek, maar onbewuste bewustzijnsvernauwing door teveel navelstaren. Annan draait ook al een tijdje mee in het circuit en weet gewoon niet beter.
  Suboptimaal, maar je zult zien dat ze nog best ver kunnen komen.

 12. Natuurlijk kan deze groep voor goud spelen, de wereld top is extreem klein. De vraag is of deze groep ook 100% gemotiveerd is om goud te halen, ze bewijzen al 2 jaar, dat dat niet zo is…

Reageer

Contact Us