Amsterdam herovert titel EHL door de shoot-outs te winnen van Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland
Amsterdam wint de titel bij de EHL 2022.

Amsterdam herovert titel EHL door de shoot-outs te winnen van Den Bosch

De dames van Amsterdam hebben in een spannende finale van de EHL de titel gepakt. Den Bosch kwam twee keer op voorsprong. Uiteindelijk kwam Amsterdam twee keer knap terug in de wedstrijd. Tijdens de shoot-outs ging het op en neer, waarbij Amsterdam uiteindelijk aan het langste einde trok.

Met 3.500 toeschouwers konden de fans vandaag genieten van de wedstrijd Den Bosch tegen Amsterdam. Een zonnetje scheen er op de speelsters die er om 13.45 uur zouden afslaan voor de EHL-wedstrijd Amsterdam tegen Den Bosch.

Den Bosch komt op voorsprong

Den Bosch schoot uit de startblokken en probeerde het meteen onmogelijk voor Amsterdam te maken om te gaan hockeyen. Dit lukte, want de Amsterdammers hadden moeite om de eerste minuten aan aanvallend spel te denken. Al snel viel dan ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een mooie pass van Noor Omrani belandde bij Frederique Matla die van dichtbij in een keer de de bal in de hoek kon flatsen. Een vroeg doelpunt, waarbij het er alle schijn van zou hebben dat Den Bosch vandaag zou gaan uithalen tegen Amsterdam.

Den Bosch komt op voorsprong in de finale van de EHL
Den Bosch komt op voorsprong in de finale van de EHL. Foto: Roel Ubels

Terugkomst Amsterdam

Het duurde tot het tweede kwart voordat Amsterdam echt wat terug kon doen. Feliz Tuzgöl stond knap opgesteld bij de tweede paal. De vrouw in vorm dit EHL, Noor de Baat, hoefde de bal alleen maar op de stick van de aanvalster te leggen.

Een sterke fase waarin Amsterdam steeds minder in de wedstrijd leek te komen. In de 25ste minuut was het echter weer Frederique Matla die Den Bosch op voorsprong kon brengen. Toch toonde Amsterdam weer veerkracht. In de 43ste minuut was het Fay van der Elst met een tegentreffer, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden.

Het vierde kwart was niet het beste kwart van het toernooi, wel een spannende. Beide teams bleven aanvallend spelen en zochten naar mogelijkheden. Doelpunten vielen er niet meer. Dit keer moesten shoot-outs er aan te pas komen wie het beste team van Europa zou worden.

De dames van Amsterdam winnen de titel op de EHL 2022.
De dames van Amsterdam winnen de titel op de EHL 2022. Foto: Roel Ubels

Amsterdam wint shoot-outs

BEKIJK OOK:
Floor de Haan: “Strafbal in de cirkel, die zit!”

Deze shoot-outs leken een prooi te worden voor Den Bosch. Doordat de shoot-out van Felice Albers werd afgekeurd en Den Bosch wel twee keer scoorde, leek de titel bijna binnen te zijn. Toch miste aan de zijde van Den Bosch Lidewij Welten en Noor Omrani ook. Noor de Baat was wel koel in de finale van de EHL en zorgde ervoor dat er inmense vreugde was aan de zijde van Amsterdam, de titel was binnen.

Reageer