Annan breidt trainingsgroep Rio uit: Drost, Krekelaar, Leurink, Van Male en Stam sluiten aan

De bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, Alyson Annan, heeft de trainingsgroep waarmee zij zich gaat voorbereiden op de Argentina Hockey World League uitgebreid. In tegenstelling tot eerdere berichten, heeft Annan besloten om bij aanvang van de trainingsperiode de groep te vergroten naar 27 speelsters. Voor elke linie selecteerde de bondscoach zes speelsters en daarnaast drie keepsters. Ten opzichte van de selectie voor de EuroHockey Championships (EK) inclusief reservespeelsters, heeft Annan de volgende vijf speelsters toegevoegd: Roos Drost (speelster WK 2014), Maartje Krekelaar (Jong Oranje speelster), Laurien Leurink (oud Jong Oranje speelster), Kitty van Male (afvaller WK 2014) en Lauren Stam (oud Jong Oranje speelster).

Trainingsgroep 

Naomi van As Laren
Willemijn Bos Laren
Frederique Derkx SCHC
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Roos Drost SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Ellen Hoog Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Valerie Magis Oranje Zwart
Kitty van Male Amsterdam
Larissa Meijer (GK) Oranje Zwart
Laura Nunnink Oranje Zwart
Maartje Paumen Den Bosch
Michelle van der Pols SCHC
Jacky Schoenaker Amsterdam
Joyce Sombroek (GK) Laren
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Ginella Zerbo SCHC

 

Argentina Hockey World League Final 2015

Het Nederlands Elftal Dames is in voorbereiding op de Argentina Hockey World League Final 2015. Dit toernooi vindt plaats van 5 tot en met 13 december 2015 in Rosario, Argentinië.

Comments (15)

 1. Fijn om te zien dat deze dames (met name Roos Drost!)een kans krijgen.
  Lijkt me ook goed voor de rest van de groep; meer concurrentie, dus iedereen zal iets harder moeten gaan werken..

 2. Ondanks dat ik niet alle hoofdklassewedstrijden zie lijkt het mij toch wel terecht dat Roos Drost weer terug is in deze selectie. Wanneer zij in vorm is, is zij toch altijd wel Nederlands elftal waardig is. Over de andere speelster kan ik niet oordelen omdat ik ze vrijwel nooit zie spelen.
  Toch blijf ik het een vreemde situatie vinden dat Alyson Annan nu coach is van de Nederlandse dames…

 3. Helaas dat Charlotte Vega geen kans krijgt!!
  Toch als een van de laatste afgevallen vorige keer…

 4. Wel goed te zien dat Alyson alle andere speelsters die het de vorige keer net niet hebben gehaald (waarvan sommige best apart) nu weer een nieuwe kans krijgen om zich te bewijzen.
  Een beetje concurrentie kan geen kwaad!!

 5. Op basis waarvan zijn die mensen geselecteerd? Heb meerdere wedstrijden van Stichtse gezien en vond Drost daar niet goed. Vind Lauren Stam echt te zwak dus dat begrijp ik niet.
  Leuk dat Van Male weer een kans krijgt, werkt altijd hard en niet zo’n diva’tje!

 6. Toch grappig om te zien dat coaches niet objectief kunnen kijken naar kwaliteit. Lauren Stam heeft nog niet 1 goede wedstrijd voor Adam gespeeld. Denk dat er anderen in de Hoofdklasse spelen die 1 beter zijn en 2 meer ervaring hebben. Bijvoorbeeld Pien van Nes, Kimberley Thomson, en ga zo maar door. Waar zijn de 3 afgevallen meisjes van voor het EK dan? Die zijn opeens niet goed genoeg meer, of komen de lievelingetjes van Alyson nu opeens in de selectie. Of is het toch de oude garde (Van As, Poumen en Hoog) die de selectie bepaald.

 7. Geweldig dat Lauren Stam erbij zit. TOP speelster. 2 jaar lang captain van Jong-Oranje geweest, echte leidster. Heerlijk

 8. De enige twee die ik echt mis zijn Vega en Van Wijk. Ook had ik zelf Hulsen graag er tussen zien staan. Vega en Hulsen zijn echte goalgetters en spelen volwassener dan Zerbo. Stam snap ik en het zal me verbazen als ze xd definitieve selectie zal bereiken. Drost en Van Male verdienen een kans, Leurink valt ook wel wat voor te zeggen (ek zaalhockey, winnende shootout) en Kreekelaar doet het goed bij DB. Kunnen we wel ophouden met Magis en Verschoor?

 9. *Stam snap ik niet moet dat zijn.

 10. Blij dat Krekelaar erbij zit, wat zij af en toe laat zijn is onvoorstelbaar.

  Van Male, Vega, Magis, Verschoor, Hulsen, Stam zijn niet de dames die het niveau omhoog zullen krikken hoor, alles behalve. Zeker zullen zij niet het goud binnenslepen in Rio.

  Van Wijk goed voor de toekomst, maar als je De Goede en Paumen al hebt, lijkt het mij niet nodig een speelster erbij te halen puur voor haar corner. Dat kan ze prima bij Laren en buiten Ned elftal ontwikkelen, lijkt me.

  Pien van Nes en Kimberley Thompson zijn belangrijke speelsters voor hun clubs maar zijn niet de dames die het Ned Elftal naar successen zullen brengen.

 11. Gefeliciteerd allen nieuw geselecteerde alleen heeft ze deze namen zelf uitgezocht want als bondscoach in nederland mag je zonder toestemming van bovenaf niks beslissen dat doet de Big 5 en den Hartog beetje jammer dat het zo werkt

 12. Terechte keuzes van Annan. Ik snap deze aanvullingen wel. Erg blij om Leurink er ook tussen te zien staan. Stiekem had ik wel een extra keeper willen zien, om die ook even op scherp te zetten, maar misschien ben ik de enige. 😉

 13. Bigger than Five

  Volgens mij wordt er iemand vergeten die deze beslissingen maakt… De Rabobank.

 14. @Henkserieus
  Denk jij echt dat de Big5 hier iets mee te maken heeft gehad? Kan me voorstellen dat zij hun zegje hebben kunnen doen voor wat betreft het aanstellen van Annan (bond kon zich immers niet nog een debacle veroorloven zo kort voor de Spelen), maar het lijkt me toch dat zij hier echt geen stem in hebben.

 15. Die Lauren Stam heeft een leuke flats maar meer niet. Gisteren alleen maar balletjes breed op Julia Muller. Drost is een talent maar moet even stoppen met vedettegedrag, staat op het moment niet eens basis bij SCHC. Leuk dat van Male weer is opgeroepen, geen vedette maar een harde werker!

Reageer