Annan maakt selectie Champions Trophy bekend

(c) Roel Ubels

Bondscoach Alyson Annan heeft de selectie bekendgemaakt voor de Champions Trophy. Van de trainingsgroep van 24 speelsters nemen Frederique Derkx (SCHC), Maartje Krekelaar (Den Bosch), Laurien Leurink (Laren), Larissa Meijer (Oranje Zwart), Laura Nunnink (Oranje Zwart) en Lauren Stam (Amsterdam) geen deel aan het toernooi in Londen, dat op 18 juni begint.

De zes speelsters die niet deelnemen aan de Champions Trophy reizen wel mee met het team en draaien tijdens het toernooi een apart trainingsprogramma. Na afloop van het toernooi sluiten ze alle zes weer aan in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië (5 tot en met 21 augustus 2016).

Keuze gericht op Champions Trophy

Alyson Annan: ‘Wij zijn met een groep van 24 speelsters in voorbereiding op de Spelen en na de Champions Trophy vervolgen wij met alle 24 onze weg. In Londen kunnen maar 18 speelsters spelen. De keuze die wij nu hebben gemaakt, is gericht op dit toernooi dat deel uit maakt van onze olympische voorbereiding. Wij zijn er van overtuigd dat we met elke speelster uit de huidige trainingsgroep uit de voeten hadden gekund in Londen.’

De bondscoach vervolgt: ‘Onze voorbereiding op Rio gaat tijdens de Champions Trophy gewoon door. In Engeland kunnen wij ons meten met de toplanden. Omdat wij elk toernooi dat we spelen, spelen om te winnen, vertrekken we met dat doel naar Londen.’

Selectie Nederlands Elftal Dames voor de Champions Trophy 2016:
Naomi van As (Laren), Willemijn Bos (Laren), Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Ellen Hoog (Amsterdam), Kelly Jonker (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Caia van Maasakker (SCHC), Kitty van Male (Amsterdam), Maartje Paumen (Den Bosch), Michelle van der Pols (SCHC) Jacky Schoenaker (Amsterdam), Joyce Sombroek (Laren), Anne Veenendaal (Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC), Lidewij Welten (Den Bosch).

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

RvM

krekelaar er af had ik niet verwacht

schaar

7 spelers van Amsterdam! niet gezien in de play-offs. Je ziet waar de ‘link’ Annan ligt. Weinig vernieuwend allemaal.

Dirk

Ik vind het vooral opvallend dat ze verschillende jonkies nu geen kans geeft. Dit lijkt op een behoorlijk definitieve selectie voor de Spelen…

Bommel

Maartje Krekelaar en Laura Nunnink ????????
Onbegrijpelijk!

MH

Dat het al een behoorlijk definitieve selectie zou zijn, prima, zo in juni. Maar dan hoeven die andere zes na de Champions Trophy ook niet meer mee te doen, of wel? Hooguit een enkeling als reserve ofzo.

Kater

Er wordt gekozen voor de ouwe garde. Heel erg jammer. Niks nieuws fris en spontaans. Niets veranderend is blijkbaar het devies. En al die Amsterdammers is bijna ongeloofwaardig. Ik neem aan dat het toeval is, zo niet dan is het ernstig mis daar bij Oranje.

Talenten

Ik vind dit een erg verstandige beslissing. Je weet van de jeugdige talenten dat zij gretig zijn en niets liever willen dan meegaan! Kan je op dit toernooi zien of het bij de ‘gevestigde orde’ ook nog het geval is en of ze in vorm zijn.

andere blik

Ik hoop dat de oude garde zich in London moet bewijzen en dat daaruit geselecteerd gaat worden welke oudere niet mee mag.Dit lees ik er uit.

bemmel

Jammer dat geen een coach eens andere keuzes durft te maken. Puntje bij paaltje kiezen ze altijd voor de oudere en gevestigde garde die teren op hun status maar tijdens de competitie en bij hun club niks laten zien. Ik vraag me af waarop Annan gekozen heeft. Bos heeft dit seizoen weinig gespeeld, 4 wedstrijden geschorst geweest en hele 2e seizoenshelft geblesseerd. vd Maasakker was echt een drama bij SCHC het hele seizoen. Schoenaker tijdens play offs echt door de mand gevallen. Maar al deze namen staan er gewoon weer bij. Terwijl Krekelaar en Derkx het hele seizoen en tijdens de play offs echt in vorm waren

lynn

Juist @talenten en @andere blik, dat maak ik er ook uit op. Ik denk dat het voor sommigen een laatste kans is. Kreekelaar, Nunnink verwacht ik echt wel mee. De vraag is alleen wie van Verschoor/van Male/de Waard eraf gaat vallen.

Schoenaker, Bos en de Waard zijn veel geblesseerd geweest dus op zich wel voorin te komen dat ze die wil zien.
Van Maasakker zou zomaar eens ingewisseld kunnen worden voor Stam als ze er niet staat.

Uit een interview met heldenonline:
Frits: “Je mag zestien speelsters meenemen naar Rio en traint nu nog met 24 hockeysters. Wanneer maak je de selectie bekend?”

Alyson: “Op 5 juli. Natuurlijk is er al een groep die vaststaat. Voordat we naar Rio vertrekken, spelen we nog de Champions Trophy. Ik ben er nog niet uit of we daaraan met het sterkste team deelnemen of dat we een paar speelsters een laatste kans geven.”

Frits: “Daar ben je natuurlijk al wel uit, Alyson!”

Alyson: “Je hebt gelijk, ik denk dat ik ook een aantal speelsters meeneem die ik nog een keer op een groot toernooi aan het werk wil zien. Op 5 juli moet ik dan de uiteindelijke selectie bekendmaken.”

lynn

Lijkt mij veel slimmer om die speelsters eraf te halen waarvan je ziet dat ze uit vorm of whatever zijn en ze in te wisselen voor deze talenten dan talenten erin te zetten en deze voor een oude garde weer in te wisselen. Laat het maar zien!

Henk

Grappig meteen die kritiek. Wacht nou maar tot de selectie van de Spelen. Dit is een oefentoernooitje dat nergens over gaat. Ik ben benieuwd maar verwacht uiteindelijk 1 of 2 jonkies wel mee.

hockey

Ik begrijp ook niet waarom een aantal spelers wel of niet geselecteerd zijn, ik denk dat een aantal van de oudere garde zoals bijvoorbeeld van As en Bos over hun kunnen heen zijn, gooi wat jonkies er in. Die echt wel willend zijn. Zoals Frederique Derkx , Maartje Krekelaar , Laurien Leurink ,ik begrijp niet waarom zij er niet bij zitten. Maar het is ook wel makkelijk voor Annan, kan ze altijd mee rijden met de dames van Amsterdam gaan genoeg auto’s die kant op.

zwartkijker

Verbazingwekkend rijtje. Misschien tactisch om op het laatste moment de boel om te kunnen gooien met duidelijke argumenten (debacle op champions trophy)? Ik denk alleen dat andere landen hun kaarten daar niet op tafel gaan leggen (Nederland ook niet?).
En als het goed gaat, heeft ze wat mij betreft voor nu gelijk en is dit blijkbaar het sterkste team.
Dan is het gewoon nog geen tijd voor vernieuwing.
Ik heb er zin in!

Duncan

De bondscoach heeft duidelijk geen voorkeur voor speelsters waarvan de voornaam met “La” begint… 😉
Zelf begrijp ik het afvallen van zeker 2 speelsters niet, maar geloof ook niet in een Amsterdamse voorkeur. Uiteindelijk zijn het allemaal uitstekende hockeysters, die ook met het Nederlands team (behalve Anne Veenendaal), in het verleden prima prestaties hebben neergezet.
Het klopt wel dat ze er in de play-offs niet stonden, maar dat geldt voor de dames van Stichtse en Laren eigenlijk ook al jaren…

lynn

@Henk: dat denk ik ook. Ik verwacht dat van deze 18 het vier niet gaan halen (vd Pols, Schoenaker, Verschoor/Van Male/De Waard, van Maasakker). Krekelaar en Nunnink/Derkx zullen vast mee gaan.

Denk dat deze oudere dames het mogen laten zien, sommigen zullen strijden voor hun laatste kan, het laten zien van fitheid en het laten willen winnen zien. Ik denk ook niet dat Annan alles open wil gooien en uiteindelijk een of twee verrassingen meeneemt. Bewezen is denk ik wel dat Paumen en DVDV er gewoon in horen.

piet

Maasakker niet goed en niet in vorm – NIET MEE
Schoenaker niet goed genoeg en niet in vorm – NIET MEE
Stam redelijk in vorm komt te kort maar kan groeien – RESERVE
Leurink komt loopvermogen en scorend vermogen tekort op topniveau. NIET MEE
Nunnink kan evt ook achterin spelen. techniek en snelheid en passind vermogen.MEENEMEN
Krekelaar goed genoeg dit seizoen, in vorm en kan groeien. MEENEMEN
Derkx kan ook op positie van Bos centraal spelen MEENEMEN
Pols stuk minder dan anderen vh leeftijd. Talenten zijn net zo goed of beter. NIET MEENEMEN
Verschoor. Uitstekende aanvulling voor mv en spitsen. snelheid, techniek en scorend vermogen. MEENEMEN
De Waard. Komt nog te kort. hopelijk groeit ze nog na haar blessure, maar kon in PO’s geen stempel drukken in deze vorm: NIET MEENEMEN

Hopelijk gaat de goede wat laten zien in Londen anders zou zij wel eens het verrassende kind van de rekening kunnen worden.

Zwartkijker

Piet: helemaal mee eens. Mooie samenvatting.
Je zal vermoedelijk ook helemaal gelijk krijgen.
Lynn: Paumen en DVDV lijken echt in topvorm inderdaad. Mooi om te zien.

Realist

Paumen, DVDV en Welten samen met Sombroek in topvorm is genoeg om de spelen te winnen.

Zwartkijker

Realist?
Juist dat is de in mijn ogen in het hockey veel teveel gebezigde manier van denken. “Een paar topspelers en we redden het wel”. Welnee daar valt juist de wereld te winnen en daar zijn we veel te kwetsbaar.
Je hebt juist niet perse topspelers nodig om te winnen. Een goed team is vrijwel altijd sterker. Focus juist meer op teamkwaliteiten.

Zwartkijker

Paumen, DVDV en zelfs Welten hebben deze kwaliteiten overigens natuurlijk ook.

@realist

Volgens mij stonde Paumen, DVDV, en Sombroek tegen Engeland ook in het veld en verloren ze toen en werden 2e. Dus dat is flauwekul wat je zegt. Je kan niet met drie man een finale winnen wel kan een team door hun ervaring sterker worden.

lynn

@realist: dat is allemaal wel leuk dat je dat zegt maar DVDH was helemaal opgebrand en Paumen uit vorm. Als je ze dit seizoen hebt zien spelen is dat een verademing met vorig seizoen.

@lynn

Nou ik heb DVDH veel zien spelen dit jaar. Nog geen 50% van haar kunnen. Richting einde werd het wat beter.

lynn

Selectie Champions Trophy

Dinsdag maakte de bondscoach de selectie bekend voor de Champions Trophy, later deze maand in Londen. De speelsters die daar niet voor zijn geselecteerd: Frederique Derkx, Maartje Krekelaar, Laurien Leurink, Larissa Meijer, Laura Nunnink en Lauren Stam, sluiten na het toernooi weer aan bij de trainingsgroep.

Waar is de selectie voor de Champions Trophy op gebaseerd? Annan: ‘Deels op wie we willen meenemen naar Rio, maar ook deels op welke speelsters we nog in actie willen zien op een groot toernooi voordat de selectie gemaakt wordt.’ Tot nu toe zijn het dus niet puur de 18 die het beste zijn, maar is de selectie ook gebaseerd op wie de bondscoach nog wil bekijken op een toernooi als de Champions Trophy. ‘Degenen die er nu niet bij horen hebben nog een hele hoop wedstrijden om zichzelf te laten zien, en in Londen gaan we bijvoorbeeld ook met de gehele selectie trainen.’

‘Druk eraf bij jonge speelsters’

Iedereen die niet meegaat naar de Champions Trophy heeft daar uitleg over gekregen, stelt de bondscoach. Hoe zit het bijvoorbeeld met de jongere speelsters, die niet meegaan? ‘De 3 jonge meiden – Lauren Stam, Laurien Leurink en Maartje Krekelaar – zijn er pas sinds oktober echt bij. Het vraagt heel veel van ze, en de verwachtingen zijn hoog. Ik wil de druk er bij hen wat vanaf halen en zorgen dat ze onbevangen blijven hockeyen. Dat is de overweging bij hen geweest.’

Hockey.nl

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.