Argentijnse Costa Biondi naar promovendus Rotterdam
HC Rotterdam haalt Valentina Costa Biondi. Foto: Roel Ubels

Argentijnse Costa Biondi naar promovendus Rotterdam

Valentina Costa Biondi (26), verdediger en Argentijns international, maakt deze zomer de overstap van San Fernando in Buenos Aires naar HC Rotterdam.

De Argentijnse speelt vanaf 2019 in Las Leonas, het nationale damesteam, met wie ze in Tokio Olympisch zilver won. Na de interland tegen India tijdens het Pro Leagueweekend op HC Rotterdam werd zij twee weken geleden met haar team gehuldigd als winnaar van de FIH Pro League 2022.
Tijdens de Pro League heeft zij een eerste indruk gekregen van onze club. Valentina Costa Biondi vertelt “HC Rotterdam is een grote club, die tegelijkertijd ook verbinding en gezelligheid uitstraalt, en dat lijkt op de club waar ik de afgelopen jaren heb gespeeld. Ik heb zin in een mooie uitdaging op persoonlijk gebied en kijk ernaar uit om me in te zetten voor dit jonge team in een Europees avontuur.”

Luuk van der Schoot, bestuurslid tophockey, is verheugd dat Valentina heeft besloten om te tekenen bij HC Rotterdam. “Met haar leiderschapskwaliteiten, topsportmentaliteit en ervaring op internationaal topniveau is Costa Biondi een geweldige aanvulling op ons team. Ze beschikt vanuit haar verdedigende positie over aanvallende skills, die ons reeds aanwezige hockeypotentieel verder tot uitdrukking zullen laten komen.”

Reageer