Argentijnse hockeyvrouwen tóch direct naar Olympische Spelen

Nadat de Argentijnse hockeyvrouwen de finale van de Pan Amerikaanse Spelen hadden verloren van de USA, liep de regerend wereldkampioen totaal onverwachts directe kwalificatie voor de Olympische Spelen mis. Maar zondag werd bekend dat de Argentijnen alsnog een ticket voor Londen krijgen toegewezen, dat meldt de website van de Argentijnse hockeybond.

Argentinië neemt het felbegeerde ticket over van de Zuid-Afrikaanse hockeyvrouwen, die zich, na het winnen van de Africa Cup, wél direct hadden geplaatst. Echter heeft het Olympisch comité van Zuid-Afrika besloten dat het gewonnen toernooi van een te laag niveau was om het toegangsbewijs aan te nemen.

De hockeyvrouwen van bondscoach Giles Bonnet moeten zich nu zien te plaatsen op één van de Olympische kwalificatie toernooien in Japan, België of India. Waar de Zuid-Afrikanen naartoe moeten reizen, is nog niet bekend. Normaliter was dit de weg geweest die de Zuid-Amerikanen hadden moeten bewandelen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

louis

Wat een raar verhaal. Lijkt wel of hier smeergeld betaald is ofzo.
Mag dit zomaar? waarom zijn er niet bij een okt geen twee plaatsen te verdienen?

jan

Een land dat z’n eigen team niet naar de OS wil laten gaan??

Wel goed voor SCHC, want dat betekent en dus Garcia in de play offs.
Behoorlijke tegenvaller voor Rotterdam Kampong en Pinoke met hun Zuid afrikaanse speelsters.

saskia

Doet me sterk denken aan de truc die de Nederlandse turnbond nu toepast voor Epke vs Jeffrey.

Boudewijn

Dit ticket had toegewezen moeten worden aan Kenia, de nummer twee van het Afrikaanse kwalificatietoernooi en Zuid-Afrika had uitgesloten moeten worden van verdere deelname. Deze gang van zaken is te gek voor woorden en wekt ernstig de schijn van omkoping.

N@ppie

Wat een gek verhaal. Is de FIH helemaal gek geworden. Don’t change the rules, when the game is already ended! Schaam je. Omdat hockeyfavoriet Argentinie het niet haalt, moet het maar via een andere manier. That’s the name of the game! Don’t change the rules!

Virdis

@ N@ppie. Niet de FIH heeft besloten Zuid Afrika terug te trekken maar het Olympisch Commité van Zuid Afrika zelf.
Zelf vind ik het een beetje raar dat een nationaal commité zwaardere eisen stelt dan de geldende kwalificatie eisen maar in Nederland doen we niet anders.
Het zal ook allemaal binnen de regels zijn want Z-A staat gewoon ingedeeld in een ander OKT. Hoop voor Z-A dat dit wel sterk genoeg bevonden wordt. Je zult er maar door een toevalligheidje uitvliegen in zo’n toernooi. Ik vind het echt een hele vreemde beslissing.

Kim

Wat een raar verhaal… De argentijnen hebben zich niet geplaatst dus we moeten ze maar helpen?

Bram

@virdis

maar het is wel de FIH die besluit dat Argentinie nu naar de spelen mag. Hoe leg je dat aan de andere afrikaanse landen uit? Het is echt een heel raar verhaal en ben heel benieuwd aar de regels en logica van de FIH.

Anouk

Inderdaad, gewoon de nummer twee van Afrika nu naar de spelen sturen. Zal er nu ook niet zoiets gaan gebeuren bij de mannen van Zuid-Afrika? Die zijn eigenlijk ook al geplaatst.

Het is al de tweede keer dat Argentinië goed wegkomt door geklooi van de FIH. De finale van de CT 2011 werd zo ook al gehaald. Ik ben benieuwd, dit verhaal zal nog wel een staartje krijgen.

Boudewijn

Herinnert u zich deze nog? https://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Thorpe_false_start_controversy

hockey

bla bla bla…. maar we vinden het onterecht dat onze nummer 1 Yuri van Gelder niet naar de speler gaat? ook door regels en eisen van NOC*NSF.. net zoals hij, horen Argentinie bij de speler te zijn en ZA niet.. zo simpel is het.

evelien

Raar dat Argentinië dan doorgaat..
IS het niet zo zoals bij elke sport, dat wanneer de nummer 1 zich terug trekt, de nummer 2 van die competitie doorgaat?

denk bijvoorbeeld aan voetbal? toen juventus terug geplaatst werd, kreeg as roma (dacht ik0 het kampioenschap omdat zij de nummer 2 waren. Of bij de overgangsklasse als bij een poule de nummer 1 puntenaftrek of whatever krijgt, dan zou niet de nummer 1 en 2 van een poule doorgaan, maar de nummer 1 en de nummer 2 van de andere poule doorgaan.

echt duf dit.

R.S.

@hockey;dat onze Yuri niet naar de Spelen mag heeft niets met de eisen van het NOC NSF te maken,maar met de eisen van de internationale turnbond. Die heeft de eisen bepaald en daar staat het NOC NSF buiten.

Dat Argentinia nu ten kostte van Zuid Afrika een Olym. ticket krijgt is heel vreemd.
Zal Argentinie smeergeld hebben betaald aan Z Afrika om dat ticket te verkrijgen?

Echter voor Max en zijn dames moet het niets uitmaken of Argentinie wel of niet meedoet.
Om Olympisch kampioen te worden moet je van iedereen kunnen winnen en dat gaan onze dames doen ook!

Virdis

@Bram

Ook de regels wanneer een land zich terugtrekt ken ik niet. Kennelijk mag de FIH dan een wildcart uitreiken. Waarom? Geen idee. Ik houd zelf meer van regels die aangeven wie er door gaat bij welk resultaat en er dan gewoon voor spelen.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.