Argentijnse speelsters winnen meeste individuele prijzen | Hoofdklasse Hockey Nederland
De Argentijnse speelsters winnen de meeste individuele prijzen.

Argentijnse speelsters winnen meeste individuele prijzen

Gisteravond won Australië de bronzen medaille, Argentinië de zilveren medaille en Nederland de gouden medaille. Zoals elk toernooi worden ook het talent, keepster, topscorer en speelster van het toernooi bekend gemaakt.

De Belgische Charlotte Englebert won de prijs voor talent van het toernooi. Niet alleen scoorde de middenveldster vier maal, ook liet de rising star op dit toernooi zien dat zij mee kan doen met de beste speelsters van de wereld. Topscorer van het toernooi is Agustina Gorzelany. De verdedigster van Argentinië scoorde dit toernooi maar liefst acht keer.

Opvallende namen

Opvallende keuzes werden gemaakt voor keepster en speelster van het toernooi. Belen Succi keepte een uitstekend toernooi en vooral in de halve finale liet zij zien bij de besten van de wereld te horen. Uitgerekend in de finale zagen we de keepster met een blunder ervoor zorgen dat Oranje op voorsprong kon komen. Ook de keuze om Maria Granatto te kiezen als speelster van het toernooi is opvallend. Ja, de spits is snel en heeft handige individuele kwaliteiten. Echter in de halve finale en finale zagen we Granatto vaak voor eigen succes gaan. Met weinig resultaat.

De Nederlandse dames pakten geen individuele prijzen op het WK Hockey 2022.

Talent van het toernooi: Charlotte Englebert (BEL)
Keepster van het toernooi: Belen Succi (ARG)
Topscorer van het toernooi: Agustina Gorzelany (ARG)
Speelster van het toernooi: Maria Granatto (ARG)

Coverfoto: Worldsportpics

Reageer