Ashley Jackson keert terug bij HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ashley Jackson keert terug bij HGC

Ashley Jackson keert komend seizoen terug bij HGC. De Engelsman speelde eerder in de periode 2008-2010 bij de ploeg uit Wassenaar. In het seizoen 2009-2010 werd Jackson met 29 doelpunten topscorer van de Hoofdklasse en bereikte hij met HGC de finale van de play-offs.

Na de verloren strijd om de landstitel tegen Bloemendaal keerde Jackson terug naar Engeland om weer te gaan spelen voor East Grinstead. Daarna kwam hij ook een seizoen voor Holcombe, waarna de Engelsman weer terugkeerde bij East Grinstead. Daarnaast speelde Jackson ook in de Hockey India League (HIL) voor Ranchi Rays.

Europese titel

Als international speelde Jackson 251 interlands voor Engeland en Groot-Brittannië waarin hij 164 doelpunten maakte. Hoogtepunt was de winst met Engeland van de Europese titel in 2009 in Amstelveen. Met Groot-Brittannië was hij actief op de Olympische Spelen van 2008, 2012 en 2016.

Na de teleurstellend verlopen Spelen in 2016 in Rio de Janeiro besloot Jackson op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, die hij uiteindelijk vond op het ijs. Vorig jaar zomer tekende hij een contract bij ijshockeyclub Basingstoke Bison, dat in 2016 de Engelse titel veroverde. Ondanks de overstap van het veld naar het ijs sloot Jackson een terugkeer naar het veld niet uit.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer