Australische Anna Flanagan opnieuw in opspraak

De interlandcarrière van Anna Flanagan hangt aan een zijden draad. De 24-jarige Australische is tot nader order uit de nationale selectie gezet, nadat ze de regels heeft overtreden die binnen de ploeg gelden.

De hockeybond schrijft in een statement dat Flanagan wegens ‘gezondheidsproblemen’ de komende periode afstand neemt van het hockey.

Met drank achter het stuur

Eerder dit jaar kwam de strafcornerspecialiste, die tijdens het seizoen 2014-2015 in Nederland speelde bij MOP, al in opspraak. In maart werd Flanagan met drank achter het stuur door de Australische politie van de weg gehaald. Ze raakte voor tien maanden haar rijbewijs kwijt en moest een geldboete betalen. Op advies van haar advocaat, zo zei Flanagan, besloot ze het voorval niet te melden.

De bond kwam er toch achter wat er was voorgevallen en besloot haar meteen te schorsen. Hierdoor liep Flanagan de Champions Trophy mis. Hoewel ze speelgerechtigd was voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werd ze uiteindelijk niet geselecteerd. Onlangs keerde Flanagan terug in de Australische selectie maar ze ging afgelopen weekend opnieuw in de fout.

Reageer

Contact Us