Baart: ‘Kampong heeft dit jaar een waanzinnig goed team’

Maurice de Wert

De mannen van Oranje Zwart mogen zich opmaken voor een dubbelweekend. Vrijdagavond spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Kampong die niet eerder kon worden gespeeld door EHL verplichtingen van beide teams. Met enkel een gelijkspel tegen Bloemendaal en een verloren wedstrijd tegen HGC staat OZ nu op de derde plek. Als ze vrijdag winnen stomen ze door en zullen ze de koppositie overnemen van Rotterdam.

Maurice de Wert

Credit: Maurice de Wert

Afgelopen zondag wonnen de mannen uit Eindhoven nog ‘makkelijk’ met 8-3 van Schaerweijde. In de wedstrijd tegen Kampong zal het naar alle waarschijnlijkheid een stuk spannender worden, denkt ook OZ-verdediger Sander Baart. “Ja ik verwacht zeker een spannende wedstrijd. Ik vind Kampong een waanzinnig goed team dit jaar. Ze hebben veel kracht naar voren met Jonker en Weusthof die makkelijk scoren. Een middenveld met Kemperman die heel dreigend is en achterin is ook nog Sander de Wijn teruggekeerd.”

Een lastige wedstrijd dus, voor beide teams want de Eindhovenaren zijn net zo goed een geduchte tegenstander. Zoals Baart zelf zegt, ‘staan er vrijdag veel goede spelers op de mat’. En dat maakt het volgens de in België wonende international ook een mooie wedstrijd. Hoe denkt hij Kampong te kunnen verslaan? “Het verschil zal misschien kunnen zitten in ons thuisvoordeel en daarnaast is Mink (van der Weerden, red.) in topvorm, die kan een wedstrijd beslissen. Aan de andere kant hebben zij Roderik Weusthof, de hoofdklasse topscorer aller tijden, dus als hij in vorm is kan hij dat net zo makkelijk. Moeilijk, ik denk dat het team dat het hardst ervoor knokt zal winnen.”

Zondag staat vervolgens Hurley op het programma. Na deze wedstrijd zit de eerste seizoenshelft erop. Welke team vond Baart tot nu toe de meest moeilijke tegenstander? “Ik verwacht dat de wedstrijd van vrijdag eigenlijk de lastigste tot nu toe zal worden. We hebben alleen van HGC verloren, dat was op zich een moeilijke wedstrijd maar ik had toen niet het idee dat HGC veel beter was dan wij. Twee weken geleden tegen Bloemendaal was ook een lastige wedstrijd. Dus ik denk dat dat tot nu toe de moeilijkste tegenstanders waren.”

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.