Bakker en Van der Weerden ontbreken bij Champions Trophy | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bakker en Van der Weerden ontbreken bij Champions Trophy

Billy Bakker en Mink van der Weerden, twee van de drie aanvoerders van Nederland, maken geen deel uit van de selectie voor de Champions Trophy in Breda (23 juni tot en met 1 juli). Dat heeft bondscoach Max Caldas bekendgemaakt. Van der Weerden is onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure en Bakker wordt in de periode van het toernooi vader.

“Doelstelling is dat Mink weer helemaal pijnvrij kan hockeyen. Dat is nu nog net niet het geval. Reden voor ons om hem niet te selecteren. Billy en zijn vriendin verwachten hun eerste kind als de Champions Trophy gespeeld wordt”, zegt Caldas.

Belangrijk

“Ik weet uit eigen ervaring hoe mooi het is vader te worden. Wij vinden het belangrijk dat Billy de tijd en de ruimte heeft om daarvan te genieten. Ik kan en wil hem niet vragen zich in die periode ook te focussen op het team en zijn sportprestatie.”

Door de afwezigheid van dit tweetal is duidelijk dat Seve van Ass tijdens de Champions Trophy de aanvoerdersband bij Oranje zal dragen.
Bij de selectie van 18 spelers zit Terrance Pieters. De speler van Almere maakt voor het eerst tijdens een titeltoernooi deel uit van de selectie. Vorig jaar viel hij af voor het EK in Amstelveen, waarna hij met Jong Oranje de Europese titel veroverde.

Hertzberger in selectie

Ook Jeroen Hertzberger is geselecteerd voor de Champions Trophy. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro kreeg de aanvoerder van Rotterdam van Caldas te horen dat hij voorlopig niet zou worden geselecteerd, maar Hertzberger keerde onlangs terug in de trainingsgroep van 28 spelers.

Naast Bakker en Van der Weerden zijn ook Tristan Algera, Roel Bovendeert, Martijn Havenga, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Derck de Vilder en keeper Maurits Visser afgevallen.

Blijven trainen

“We hebben deze jongens en Billy gevraagd de komende periode te blijven trainen. We werken met hen een apart programma af. Acht spelers uit de Champions Trophy-selectie speelden gisteren (zondag, red.) nog EHL, Jonas (de Geus, red.) en Terrance (Pieters, red.) komen met Almere nog in actie tijdens de play-offs. Omdat je nooit weet wat er na zo’n intensief hockeyseizoen nog gebeurt voordat het toernooi begint, hebben we ervoor gekozen niet maar twee reserves aan te wijzen.”

Keeper Berend van Eldonk van Rotterdam maakt helemaal geen deel meer uit van de trainingsgroep. Hij gaf tijdens een gesprek met Caldas aan zich, om studieredenen, voorlopig niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands. “Hij heeft zijn besluit aan ons toegelicht en daarvoor hebben wij alle begrip”, aldus de bondscoach.

Deelnemers Champions Trophy

In de allerlaatste editie van de Champions Trophy strijdt Nederland met Argentinië, Australië, België, India en Pakistan om de eindzege.

“De Champions Trophy is een geweldig toernooi met een mooie historie. Een mini-WK met alleen maar topploegen. En in Breda maken ze er een echt hockeyfeest van. Op weg naar het WK later dit jaar in India is dit voor ons een fantastisch meetmoment in eigen land. Daar kijken we allemaal naar uit”, zegt Caldas.

Rabo Super Serie

In aanloop naar de Champions Trophy speelt Nederland nog vier duels tegen Spanje en Frankrijk in het kader van de Rabo Super Serie.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor de Rabo Super Serie is inmiddels gestart.

Datum Tijd Dames/Heren Tegenstander Club Plaats
9 juni 17.00 uur Heren Spanje Alkmaarsche M.H.C. Alkmaar
10 juni 16.00 uur Heren Spanje Alkmaarsche M.H.C. Alkmaar
14 juni 19.00 uur Heren Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem
15 juni 19.00 uur Heren Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem

Selectie Oranje:

Seve van Ass – Rotterdam
Sander Baart – Braxgata Hockey Club
Lars Balk – Kampong
Pirmin Blaak (K) – Oranje-Rood
Thierry Brinkman – Bloemendaal
Jorrit Croon – HGC
Thijs van Dam – Rotterdam
Jonas de Geus – Almere
Jeroen Hertzberger – Rotterdam
Robbert Kemperman – Kampong
Joep de Mol – Oranje-Rood
Terrance Pieters – Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Glenn Schuurman – Bloemendaal
Sam van der Ven (K) – HGC
Valentin Verga – Amsterdam
Bob de Voogd – Oranje-Rood
Floris Wortelboer – Bloemendaal

Comments (5)

 1. Grootste verassing is afvallen van Bjorn Kellerman. Had ik toch zeker hoger in pikorde staan dan een Brinkman of De Voogd. Onbegrijpelijk. Afwegingen..iemand?

 2. @Keessie begrijp ik ook niets van.. ik bind Kellerman het afgelopen seizoen 1 v/d gevaarlijkste spitsen in de Hoofdklasse, zeker sterker dan Brinkman!

 3. Heren toch…
  Zowel de Voogd als Brinkman zijn structureel beter dan Kellerman. Zeker een goeie speler die een strijdplek bij Oranje verdient maar een vaste waarde is hij niet en dat horen Brinkman en de Voogd allebei wel te zijn… Pieters en van Dam mogen het nu eens proberen ipv Kellerman. Maar verwacht dat Kellerman zeker zijn kans nog heeft op een plekje voor het WK… als hij kan bevestigen dat zijn niveau constant is en zijn spel past bij de andere spelers in het team…

 4. Eens met E. Kellerman in de Hoofdklasse (bijna) onnavolgbaar, maar… Ten eerste, mist wel errrrrg veel kansen voor (top) spits. Krijgt zonder overdrijven gemiddeld drie/vier schotkansen per wedstrijd. Daarnaast is hij, naar mijn persoonlijke mening, ook onvoldoende “teamspeler”. Klaagt veel, gaat errrrrrrg veel alleen, vertoont veel misbaar als het tegenzit.. Niet het type speler wat ik graag zie spelen, met al zijn maniertjes. Nogmaals, wel echt een gevaarlijke speler, maar te veel “maren” wat mij betreft.

 5. Mijn volgorde zou zijn:
  1. Pieters – 21 jaar – 7 goals in HK vd 44
  2. Brinkman – 23 jaar – 10 goals in HK vd 74
  3. Van Dam – 21 jaar – 4 goals in HK vd 65
  4. De Voogd – 29 jaar – 11 goals in HK vd 69
  5. Kellerman – 28 jaar – 7 goals in HK vd 82
  Wat niveau is het msc nu anders, maar ligt het niet zo schirkbarend uit elkaar. Er zit zoveel meer rek in Pieters, Van Dam en Brinkman. Bij het WK heb je er dan meer aan.

Reageer