‘BALV besluit Laren mbt 200 euro bijdrage leden niet rechtsgeldig’

laren

Onderzoek door ‘Oog op Laren’ wijst uit dat het besluit dat vorige week genomen werd op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) op Laren, niet rechtsgeldig zou zijn. Tijdens deze bijeenkomst heeft een kleine meerderheid van de leden van ingestemd met het voorstel van het bestuur tot een eenmalige bijdrage voor de club van 200 euro per lid om de ‘financiële gaten’ te dichten. 

Op de dorpssite, normaliter een fotoblog, staat geschreven dat de onderstaande uitkomst van dit onderzoek door meerdere juristen, onafhankelijk van elkaar, wordt onderschreven.

1. Burgerlijk Wetboek 2, titel Verenigingenrecht, zegt in artikel 34a: ‘Verbintenissen kunnen slechts bij of krachtens de statuten aan het lidmaatschap worden verbonden.’

2. Toelichtende tekst in wettenbundel: ‘Ontbreekt een regeling voor het bijdragen door leden aan tekorten in de statuten, dan is een besluit om door middel van een speciale heffing of andersoortige verbintenis bij te dragen in een tekort niet rechtsgeldig.’

3. In de statuten van LMHC ontbreekt de regeling.

4. Daardoor is het genomen besluit op grond van artikel 2:14 BW nietig.

5. Het lijkt erop dat ook om andere tekortkomingen het genomen besluit nietig c.q. vernietigbaar is. Een daarvan is dat het genomen besluit genomen zou zijn over een voorstel dat niet op de agenda stond.

Het bovenstaande zo zijnde, dan betekent dit volgens deskundigen dat de LMHC-leden en anderen het genomen besluit als niet genomen c.q. niet bestaand kunnen (moeten) beschouwen. Het betekent tevens dat het bestuur op een andere manier moet proberen het tekort op te lossen, c.q.  een vervanging moet vinden voor de gewenste en beoogde maar nu dus hoogst onzekere liquiditeitsaanvulling van 300.000 euro.

Op de club-website heeft het bestuur inmiddels het volgende bericht geplaatst:

Komend weekend gaat de competitie weer van start. Graag zien we jullie allemaal spelen, ook als u al per direct heeft opgezegd. We begrijpen hoe vervelend de situatie is en we komen volgende week bij u terug over het opzeggen en de gevolgen hiervan.

Het originele artikel van ‘Oog op Laren’ is hier terug te lezen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom bij Laren

https://lmhc.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=3299&Volledig=1

@Bert

BERT kom er maar ín jongen!!!

kampong

hahaha,

we nemen deze input mee naar onze Rooversbende.

Bram

Lijkt me onzin. ALV stelt toch ook ieder jaar de hoogte van de contributie vast? Dit is gewoon een aanvullende contributie omdat bestuur meer heeft uitgegeven dan er binnen kwam, om maar krampachtig een HK club te blijven. Hoogmoed komt voor…

stijn

dit is gewoon een heel gefrustreed oud lid, die nu weer aandacht krijgt, jammer.

Waar is de tijd gebleven van Sascha Tamarinhof dat deze site nog kwaliteit voorstond.

Diederik

Sascha Tamarinof was de KONING van de Hoofdklassehockey webside. Met zijn vertrek heeft deze webside heel veel ingeleverd !!Mijn suggestie is Sascha als adviseur weer toe te voegen ! Het zal deze webside alleen maar ten goede komen!
@kampong, wij nemen deze uitkomst inderdaad mee naar de Rooversbende die helaas door de Leden, tot nu toe, nog steeds gedoogd worden.In het bedrijfsleven zouden zij allang door de RvC vervangen zijn !!

Klaas-Jan

Diederik,

F-side, Bunnikside, webside…

eric

Wel, wat dan ook de juridische uitkomst mag zijn; er is kennelijk veel kapot gegaan de afgelopen weken op Laren. De website vermeldt:

‘….Komend weekend gaat de competitie weer van start. Graag zien we jullie allemaal spelen, ook als u al per direct heeft opgezegd. We begrijpen hoe vervelend de situatie is en we komen volgende week bij u terug over het opzeggen en de gevolgen hiervan…..Het bestuur’

John

‘Boze leden’ moeten zelf ook even in de spiegel kijken. Het is niet van gisteren dat Laren met geld smijt in de afdeling tophockey. Ik neem aan dat op de jaarlijkse ALV alle cijfers gepresenteerd worden en dat er ook ruimte is voor discussie. Ik vind dat ze niet zo moeten piepen, ze hebben de kans gehad om zich jaarlijks te laten voorlichten maar daar hebben ze blijkbaar geen gebruik van gemaakt.

Of het bestuur heeft er een poppenkast van gemaakt. In dat geval zou ik een onafhankelijke commissie een onderzoekje laten doen. Het is is toch voornamelijk clubgeld wat nu op Australische bankrekeningen staat.

Ja, dat het clubhuis moet worden opgeknapt is een mooie. Een beetje lid pakt zelf de kwast, of stuurt de tuinman om een wandje te schilderen.

Ik ben bang dat we volgend seizoen weer een vreemdelingenlegioen in lichtblauw zien.

bert

@ @Bert

Ik hoef niks te zeggen. ik lach alleen maar!
wat een zielig hoopje ellende daar in het Gooi!

Alternatieven

Goede investering. Daardoor kan die Aussie ingevlogen worden!

davdd

Zijn er nog clubs die interesse hebben in een nieuwe mat? Ik denk dat de verschillende project ontwikkelaars al als gieren boven Laren vliegen. Is een mooi stukje grond, midden in Laren. Als ik schuldeiser was zou ik het wel weten…….die grond is zo verkocht, lees schuld is zo ingelost.

idee

Volgens mij liggen er een paar honderd meter verderop meerdere braakliggende terreinen. Overigens de gemeente is eigenaar van de grond.
Gister hoorde ik een goede. Gewoon failliet gaan en vervolgens een nieuwe hockeyclub oprichten. Daarmee zijn alle schulden verdwenen. En belangrijker, er kan een nieuwe begroting gemaakt worden en alle contracten zijn in 1x ten einde, zonder een H1 en D1 die al minimaal 150.000 euro aan spelers kosten en zonder die kostenslurpende jeugdopleiding met die 2 tot 3 man/vrouw begeleiding per team.

@idee

@idee:
Dat is iets te makkelijk. Bij een vereniging zijn de leden hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de vereniging…
Daar wordt je als lid dus niet vrolijk van als de club failliet gaat

davdd

Failliet betekent dan ook je plekje bij de bond kwijt. Heren en dames 1 zullen dus in de 4de klasse moeten beginnen. Idem voor de jeugd, die zullen al hun “rechten” op de Perzische markt verliezen. Kunnen dan maximaal 1e klasse voor spelen. Dus alle talenten en heren en dames 1 spelers zullen als ratten het zinkende schip verlaten…… Andere kant, Laren is dan het Glasgow rangers van het hockey…

jaap tikkie terug

vereniging failliet is een optie, en wat een onzin dat leden schulden zouden moeten betalen. dat is nou net de charme van vereniging, bv, nv, stichting etc.
h1/d1 contracten, sponsorcontracten etcetc allemaal in de boedel. grond is vd gemeente, alle activa worden verdeeld door curator aan de schuldeisers.. fiscus en bank belangrijkste.

einde tophockey, begin breedte hockey en stevige jeugd, alleen wel heel veel vrijwilligers nodig en die zijn de laatste jaren weggejaagd door de professionalisering olv oltmans en co. de vraag is of je zoveel mensen kunt vinden.

oplossing is niet eenvoudig maar de rekening van dure hobby van enkelen neerleggen bij breedtehockey lijkt ook wat te makkelijk.

probleem is dat dure hobby met dure verplichtingen op korte termijn giften van enkelen steunden, bij wegvallen van inkomsten stroom blijkt het geheel veel te duur en niet te betalen. rvt heeft dit medemogeijk gemaakt en bestuur idem, schoolvoorbeeld wanbeleid, helaas, zo help je een dorpscluppie om zeep.

idee

Ik denk dat de KNHB die jeugdteams wel gaat indelen op het niveau waar ze horen iig niet het laagste niveau. H1/D1 zal denk ik wel minimaal een niveautje lager beginnen dan waar ze recht op hebben. Ach en anders beginnen ze 4e klasse.

owjee

Dat worden straks mooie potten, Lelystad-Laren,
Laren-Hoevelaken. benieuwd of die topbestuurders er dan ook nog zijn…

schaar

in vliegen van Doerner is natuurlijk een farce. hoe verkoop je dat nou aan de nee stemmers, al zou het uit een ander potje komen. Laat ze dat bedrag maar in de club stoppen.

leo

@Jaap, denk prima verwoord. Duur hobbyisme van enkelen brengt dorpsclub en dus weekendpret van velen aan rand van afgrond…en nogmaals, heb het reeds eerder gezegd, waarvoor in godsnaam? 150 man bij heren 1 op zondag langs de lijn…. een uitgestorven clubhuis om 5 uur…een gotspe….terug na af, wonden likken en opnieuw opbouwen, een bezoek ‘aan de vijanden in het Spieghel’, lijkt me geen overbodige luxe. Daar staan mensen aan het roer die zelf jarenlang hoofdklasse hebben gespeeld, maar toch van mening zijn, dat je het nu en hier iets anders moet aanpakken….

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.