Bas Campbell ook akkoord met Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bas Campbell ook akkoord met Pinoké

Met grote verbazing heeft hockeyclub Pinoké vanavond kennis genomen dat Bas Campbell volgend seizoen gaat hockeyen bij Rotterdam.
Drie weken geleden heeft Bas Campbell zowel mondeling als schriftelijk aan Pinoké bevestigd “blij te zijn met zijn keuze om naar Pinoké te gaan” en aangegeven akkoord te zijn met de aanbieding van Pinoké. Hij gaf aan niet op de aanbiedingen van Rotterdam en anderen in te gaan.
Ondanks het feit dat Pinoké van mening is dat de eerste overeenkomst hard is en “telt”, heeft zij aangeboden met de familie Campbell te willen praten over een oplossing. Onderhandelingen daaromtrent zijn gaande, maar nog lang niet afgerond.
Nu vanavond door Rotterdam een persbericht is uitgegeven rond de komst van Bas Campbell, wordt Pinoké voor een “fait à complit” gesteld en zal zich beraden over juridische stappen.
Bron: persbericht Pinoké

Comments (70)

 1. Misschien even de familie Bouwens raadplegen?

 2. Kreeg hij van Pinoke ook een hifi set, heerlijk een frankie rijkaardje. je zal deze gozer hebben aangetrokken wat een drama

 3. Kan me herinneren dat Schaerweijde vorig seizoen een mondeling en schriftelijk akkoord had met Song Yi! Toen had Pinoke er geen moeite mee om deze overeenkomst te verbreken en Song Yi binnen te halen. Nu niet zielig doen dus!!

 4. Hard leers daar bij DB. Blijft moelijk voor hen om zich aan regels en procedures te houden. Dan maar weer een rechtzaak Mieke. Dacht dat die ouwe Campbell wel meer geleerd had in die jaren. Emotie van het geld?

 5. ……….

  @schaar hoezo rechtzaak voor mieke? bij den bosch heeft bas campbell geen contract meer, dus is den bosch niet meer verantwoordelijk voor. Alleen een eventuele rechtzaak voor de heer campbell zelf, eigen fout

 6. Campbell had een akkoord met pinoké, maar nog geen handtekening. Op het moment dat er getekent moest worden bleken de de voorwaarden in het contract heel anders dan de voorwaarden waarop ”ja” is ‘gezegd. Dusss, Campbell ging opnieuw nadenken over zijn toekomst en kwam tot de conclusie dat Rotterdam de beste optie voor hem was. punt.

 7. @ed. Dan had schearwijde ook juridisch hun gelijk kunnen gaan halen. Dat is de strekking van het persbericht.

 8. Insider=Campbell sr. ??

 9. @insider. Dat zullen we wel zien als er een rechtzaak komt.

 10. @Schaar
  klopt maar denk dat de betreffende speler dan niet met veel plezier en motivatie alsnog voor de club speelt!
  Je kan jezelf dus beter de moeite besparen en bedenken waarom de speler uiteindelijk niet voor jouw club kiest.. Hand in eigen boezem steken noemen we dat!!

 11. Je kan duidelijk merken wie de redacteur van hoofdklassehockey is. Hier schuilt iemand van de steekneuzen achter.

 12. @bubbels. Helemaal gelijk. Wat een triest gedoe. Geen handtekening is geen contract toch? Valse beloften? Pinoke schaam jezelf..

 13. ik word zo moet van die gasten die niet gewoon kiezen voor welke club het beste voor hen is. financien zou altijd op tweede plek moeten komen. echt ongelooflijk dit toch, Pinoke of Rotterdam, dat is nogal een wereld van verschil zeg….wat een clubhoeren zijn het tegenwoordig toch allemaal. je kiest toch voor een coach, begeleiding, team en niet voor die paar duizend die je elders meer kan verdienen. en dan ook nog dit soort onhandige toezeggingen doen. praat gewoon eerst met de club die het beste bij je past voor je gevoel, probeer eruit te komen, lukt het niet, dan ga je verder. maar ga ze niet tegen elkaar lopen opbieden….hoop dat hij verplicht naar pinoke moet en dan lekker in het tweede daar is mijn advies.

 14. Precies jozef. Juridisch gezien gaat Campbell deze zaak zeker winnen. Mondelinge overeenkomsten zijn vaak moeilijk te verdedigen. Als de voorwaarden klaarblijkelijk zijn veranderd dan heeft Pinoke geen schijn van kans. Dit zal daarom dan ook met een sisser aflopen.

 15. willem jansen

  @bubbels, helemaal mee eens

 16. @bubbels dat is bekend. Dan moet je je maar vergapen aan knhb hockey.nl @eddy. Deel je mening in hockey plezier Denk gewoon dat HCR meer geboden heeft en daar is hij voor gegaan

 17. @ Henk. Jij weet de ins en outs niet. Clubhoer????? Campbell speelt al heel zijn leven bij Den Bosch en kiest nu voor een andere uitdaging. Niks mis mee toch !

 18. @insider, 2 uitdagingen lees ik, hij komt op mij niet heel slim over.

 19. Rotterdam zeker beste optie! Qua toekomst perspectief kan ik niet anders zeggen dan goede keuze. Het geld zal hierin denk ik geen overtreffende rol hebben gespeeld. Ik denk dat er is gekeken naar prestatie. Daarin stijgt Rotterdam er met kop en schouders bovenuit!

 20. Of Pinoke is gewoon ontzettend dom om de voorwaardes in het contract te veranderen?!

 21. Bas Campbell lijkt alleen maar van gedachten te zijn veranderd…waarom maakt Pinoké er zo’n groot probleem van? Van de voorwaarden weet ik niks af, maar volgens mij heeft fam. Campbell niet heel veel misdaan. Erg laag van Pinoké om deze kwestie zo op te blazen. Vraag me af wat ze met dit persbericht willen bereiken…
  Overigens een goede keuze van Bas om voor Rotterdam te kiezen!

 22. Een Joep van Loo-tje.

 23. Wat een trieste actie van pinoke zeg, lekker een persbericht uitsturen, wat wil je ermee bereiken. Te zielig, pinoke blijkt maar weer eens een heel klein clubje te zijn. Dat wordt nooit wat daar, binnenkort weer strijdend om degradatie.

 24. Iman Trafo

  ik dacht dat een mondelinge overeenkomst (uiteraard met getuigen) rechtsgeldig was.

 25. Het lijkt wel een online platform voor de steekneuzen. Als hoofdredacteur zou je toch zeggen dat je je objectief zou opstellen. Ik vind persoonlijk deze site wel erg gekleurd. Allemaal overstappen naar hockey.nl!

 26. @tim, daar kun je ook lekker reageren. en die is ook gekleurd.

 27. Schaar, het gaat toch om de persberichten die naar buiten komen, niet om de reacties. Je voelt bij dit bericht toch ook een ondertoon.

 28. @tim , eens

 29. Het is altijd lastig om je mening te gevens als je niet alle ins en outs kent. Wat er precies is afgesproken, toegezegt en eventueel veranderd in het contract van campbell is onduidelijk. Wel vind ik het vrij slap van Pinoke om juridische stappen te willen gaan ondernemen.. we hebben het wel over bas campbell waar er nog minstens 15 van rondlopen in de hoofdklasse. Daarnaast vraag ik me af wat Pinoke wil bereiken, Bas Campbell gaat sowieso niet meer naar Pinoke dus het enige wat Pinoke ermee bereikt is misschien een kleine vergoeding voor/van een speler die niet komt. Lijkt me allemaal erg overdreven. 1 ding weet ik wel zeker: De wedstrijdvoorspellingen van Bas Campell zullen volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn op de http://www.hoofdklassehockey.pionke.nl site

 30. op hockey.nl kan je reageren met je facebook account.

 31. @Iman, je hebt gelijk. En misschien moeten jullie eens naar Rotterdam kijken. Het lijkt erop dat het daar één grote chaos is. Misschien moet Rotterdam zich wel schamen, wetend dat Campbell met Pinoké een mondeling overeenkomst had. En nu niet zeggen dat ze dat NIET wisten. Ook de presentatie van Kranstauber als top SC is lachwekkend. Heb uit de statistieken begrepen dat hij van 150+ corners bij HGC er 10 gescoord heeft. HGC blij met hun nieuwe SC-man, denk ik.

 32. Wie is de nieuwe sc man bij HGC dan ??

 33. @ Henk. Uit welk jaartal kom jij? Tegenwoordig wil je als speler om de prijzen spelen, en Rdam heeft komend seizoen gewoon weer een goed team! Beter dan Pinoke. Dus dan is het een makkelijke keuze toch? De tijden dat je een club kiest vanwege het mooie tenue of ‘gezellig’ team zijn voorbij in de Hoofdklasse. Wakker worden!

 34. @ruud, dat moeten we nog maar zien of Rdam een beter team heeft. gaan veel ploegen mee doen om de top 4 . oz, kpong, adam(favoriet), bdaal,pin, rdam. die gaan elkaar niet veel ontlopen. dus een beetje boute uitspraak, ‘makkelijke keuze’. daar gaat deze topic trouwens ook niet om. de jongen heeft 2 contracten getekend en dat is dom.

 35. Schaar, je hebt het bij het verkeerde eind. Er zijn natuurlijk geen twee contracten ondertekend. Dat is het hele eieren eten. Pinoke trekt het slecht dat de keuze toch op Rotterdam is gevallen.

 36. Jammer dat pinoke het zo moet spelen!! Als ze zelf al bereid waren om met de familie campbell te praten dan blijkt toch al dat Bas geen contract heeft en gewoon zijn keuze voor R’dam heeft gemaakt. Jammer dat ze het dan toch in de media moeten gooien. Tekent de zwakte!

 37. Vlugge Japie

  Mondelinge afspraak is ook een afspraak. Helemaal met een mail van Campbell zoals omschreven door Pinoke on het bericht. Na het Bouwens-arrest, Le Roux dit jaar en Campbell nu zou ik mij twee keer bedenken voordat ik een afspraak aanga met een Boschenaar.
  Als Pinoke tussentijds voorwaarden wijzigt hebben ze uiteraard geen poot om op te staan. Deze berichtgeving is ook niet chique, je kandit gemakkelijk binnenskamers oplossen. Pas als media dit oppikken, moet je er een statement uitgooien.

 38. Lekker bij Db blijven bas. Komen 2 Australische internationals bij. Kunnen we misschien weer een keer in het linker rijtje eindigen.

 39. Helder Verhaal op hockey.nl van Bas. Heel treurig van Pinoke dat ze het naar buiten brengen. Lijkt erop dat ze wat zout in de wonden willen strooien, terwijl ze zelf toch echt fout zitten!! Dat laatste zullen ze wel niet kunnen hebben!

 40. onbetrouwbaar

  Campbell is gewoon onbetrouwbaar..

 41. vriend @onbetrouwbaar. PINOKE is onbetrouwbaar. Campbell niet, hij is duidelijk geweest!

 42. Wat een enge club dat Pinoke

 43. gekke pakjes hebben ze ook voor hockeyers.

 44. self-pass

  Het verhaal van Cambell klinkt plausibel. Pinoké is wel vaker slordig met het uitwerken/nakomen/op papier zetten van afspraken. Geen onwil trouwens. Gewoon amateurisme, want ze houden zich wel aan hun afspraken.
  Laat Cambell nou lekker naar R’dam gaan. Hebben die weer 6 buitenlandse spelers in H1. Duidelijk signaal voor hun jeugd(beleid). Pinoké heeft 4 ‘eigen’ spelers die net pas 1 of 2 jaar geen A-jeugd meer zijn. Volhouden dat beleid. Nooit iemand bij je willen houden die dat niet wil. Hand geven en
  afscheid nemen. Niet emotioneel rangeren omdat je ego een
  deukje heeft opgelopen. Je moet je altijd afvragen wat je wil bereiken. Een speler aantrekken die, als we Pinoké’s versie van het verhaal even aannemen, ergens anders heen wil en daar zelfs contractbreuk voor wil plegen. (Pinoké’s versie dus).
  Dat kan het doel toch niet zijn, dus de rest is emotie. Neem een biertje, ga 5 minuten staan vloeken en ga verder met je club. Te mooie club voor dit soort onzin.

 45. Te mooie club vind het een hele armoedige club, dat je afspraken maakt om het binnenskamer op te lossen en vervolgens ga je met modder gooien, dit is een hele enge club.

 46. @wishe: 1 van de drie nw. zeelanders. Beetje research doen.

 47. takkestick

  Ja stick kom jij ook nog even met je onzin. Eerst HvLB afzeiken nu weer Pinoke. Ga toch lekker onderwaterdammen.

 48. @takkestick Hele, hele, hele nuttige toevoeging dit, thanks man!
  Pinoke doet toch echt iets fout en dat mag best gezegd worden..
  Toch?

 49. @stick@jozef @hans. Verkaar je nader. Allemaal te kort door de bocht en voegt niets toe aan de discussie. Pinoke ook niet mijn club maar hou je bij de feiten. Het is wel een club die op vele fronten mee doet. Ook landelijk

 50. takkestick

  @Jozef, het gaat om de manier waarop stick altijd maar loopt te zeuren

 51. Geloof einde discussie. Topic sluiten Jesse

 52. Ohja was hem alweer even vergeten, jesse-pinokio

 53. Lachende Kabouter

  Er is hier toch nog nooit en topic gesloten?
  Ontopic: lijkt me lastig iemand die niet meer gemotiveerd is te komen, van het tegendeel te overtuigen. Maar ja, begrijp dan ook wel weer als er echt een toezegging was, dat Pinoke deze wil na laten komen.
  Het verhaal van Bas lezend ontstaat weer een heel erg andere situatie..
  Maw, de tijd zal het leren.

 54. @ jozef, toevoeging van takkestick is even nuttig als jouw opmerking over het tenue. Treurig. bas goede gozer, pinoke mooie club. Die gaan eruit komen met elkaar, kan me alleen niet voorstellen dat Bas op Pinoke zal hockeyen volgend jaar maar als alles maar netjes wordt afgehandeld.

 55. @takkestick, komt het te dichtbij.
  @schaar de feiten zijn dat ze het onderling zouden oplossen en opeeens komt Pinoke ook met een persverklaring is treurig en totaal onnodig.

 56. @takkestick, wat laat jij je kennen

 57. @Dmitri. Een forum is er toch om je mening te laten horen? Ik VIND het hele lelijke tenues. Mag ik vinden, en zeggen. Klaar
  En volgens mij gaat deze discussie mede over Pinoke.
  Mag ik zeggen.

 58. Hans van V.

  Ik denk het niet hoor stick. Je bent gewoon een misselijk kereltje.

 59. @hansvanV

  hans wat laat je je kennen.

 60. @jozef, welke vind je wel mooi dan? Beken wat kleur

 61. Lachende Kabouter

  Jongens, zullen we het wel gewoon gezellig houden?

 62. G. Aarts

  Is Boschenaar nieuwe spelling ?

 63. Takkestick

  Nee stick ik vind je alleen een looser

 64. @takkestick, je kan het woord loser niet eens goed schrijven wie van onze 2-en is dan de loser?
  haha Looser

 65. De Steekneus wordt langer en langer en alsmaar. Hoe zou dat komen?

 66. Intussen is deze discussie erger dan de situatie waarover het gaat.
  Het komt mij over als een typisch geval van miscommunicatie en amateurisme. Niemand zal het verkeerd met de ander voorhebben, maar intussen is het grondig misgegaan.
  Wat me opviel in de reactie van Pinoké was het zinnetje: “neem het contract rustig mee en lees het door”. Als je dat zegt, dan weet je dat je geen overeenstemming hebt. Dan heb je een meningsverschil dat moet worden uitgepraat of misverstand dat moet worden opgelost. Maar je hebt geen akkoord.
  In die zin is de opstelling van het Pinoke bestuur discutabel. Maar goed, ik begrijp ook wel dat ze ‘not amused’ zijn. Uiteindelijk krijg je met deze openbare discussie niemand enthousiast terug, dus waarom zo stevig ingezet? Dan weet je dat je mensen beschadigt.
  Nog iets ter overdenking: er is toch een gentleman’s agreement dat de bestuurderen elkaar doorgeven met wie ze in gesprek zijn? Lijkt me ook zo’n fopspeen. Had Den Bosch dan moeten waarschuwen: “hoho, we hebben door dat iemand met twee clubs in gesprek is”?
  Denk van niet. Dit soort dingen gebeuren – helaas. Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt.

 67. Het zwambad

  Wat een heleboel gezwam hier.

 68. ah joh die stick is gewoon gefrustreerd omdat hij zelf niet kan hockeyen. dus zegt hij allemaal rare dingen.

 69. Ik kan echt wel hockeyen. Je bent gewoon jaloers omdat ik een coolere stick heb dan jij.

 70. Kakhoofd

  stick, misschien kan Hugo een goed woordje voor je doen bij een van de clubs waar hij met open armen wordt ontvangen.

Reageer