Bas: “Er waren wel tranen van verdriet ja”

121028_Asd_Terriers_0402

Zondag viel het doek dan definitief voor de Terriërs. Na een bevlogen jaar in de hoofdklasse, moet de ploeg uit Heiloo weer een stapje terug naar de overgangsklasse. Eigenlijk was na de nederlaag tegen MOP degradatie al feit. “Vorige week was de hardste klap. Ik ben er goed ziek van geweest. Heb nog wat beelden teruggezien, maar ik voel me nu wel beter,” vertelt de topscorer van De Terriërs Lieke Bas.

In het laatste reguliere competitieduel moest de hekkensluiter winnen van koploper Den Bosch en hopen dat Nijmegen dik zou verliezen van SCHC om zo een doelpuntenverschil van -12 weg te poetsen. Maar dat zou wel een heel mooi sprookje zijn geweest. “We wilden zondag gewoon nog zoveel mogelijk genieten. Onze laatste wedstrijd in de hoofdklasse tegen een handjevol internationals en misschien wel de toekomstig kampioen. Er waren wel tranen van verdriet ja,” geeft Bas toe.

Waarom de geelhemden niet konden overleven denk Bas wel te weten. “Een van onze kwaliteiten is hard werken en als een team de overwinning binnenslepen. In de hoofdklasse is dat niet genoeg en moet je individueel stuk voor stuk goed zijn. Wij zijn eigen kweek en hebben geen top-spelers, zoals andere teams hebben. Met individuele kracht komen we tekort in vergelijking met andere hoofdklasse speelsters,” legt Bas uit. “De stap van overgangsklasse naar hoofdklasse is heel groot. De kansen die je in een wedstrijd krijgt zijn heel zeldzaam en wij zijn daar niet effectief genoeg in geweest en andere teams, met meer ervaring wel.”

De dames van de Terriërs, die al vanaf de jeugd samenspelen zal ook volgend jaar bij elkaar blijven op een paar na. “De woensdag na MOP hebben we meteen met elkaar rond de tafel gezeten over volgend jaar. We gaan door en willen terug naar de hoofdklasse. We horen hier en we hadden graag gebleven, we moeten het alleen anders aanpakken.”

Niet iedereen speelt volgend hockeyjaar in het gele tricot van de club. Barbara Beek, Laurien Haeck en Nikki Schutte hebben laten weten te stoppen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.