Bekijk hier de samenvattingen van de zestiende speelronde in de Tulp Hoofdklasse hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
Bekijk hier de samenvattingen van de wedstrijden in de Hoofdklasse Heren.

Comments (1)

  1. Wouter Royaards

    (Sleep)push it to the limit:

    Deze week een heerlijke wedstrijd in de Tulp HK bij de heren in het kader van de achtervolging op Kampong en ‘Bloemen’. Oranje-Rood ontving namelijk Klein-Zwitserland op de altijd onstuimige Aalsterweg, op jacht naar een play-off ticket. En dat was zeker geen gegeven bij aanvang van het seizoen. En heerlijk werd het! Qua amusementswaarde ‘scoorde’ deze wedstrijd veel punten, letterlijk en figuurlijk! Maar eerst staan we nog even stil bij de ‘Hockeyklassieker’ tussen A’dam en Bloemendaal.

    Gezien de bedroevende stand van A’dam kan het op dit moment nauwelijks een klassieker genoemd worden. Zowel qua spel als wilskracht komen de Amsterdammers zwaar tekort. Amsterdam coach Cox staat na dit seizoen dan ook niet meer aan het roer van dit al enigszins stuurloze schip, na de eerdere uitschakeling in de EHL. De neuzen en focus kunnen zich richten op 2023/2024. Ook in deze klassieker droop de onmacht van de gezichten van de Amsterdammers. Vanuit een simpele opbouw overklaste Bloemendaal de Amsterdammers eigenlijk al. Bloemendaal had een kantelende verdediging van ruit naar kom, veelal met een scherpe hoek dekking. Hockeyend kwamen ze daarmee prima onder de matige druk van Amsterdam uit. Daarbij moet wel gezegd worden dat de klasse van jongens als Bovendeert, Kroon en Swaen ook wel erg genieten was om naar te kijken. Kroon had een waanzinnige Bronsiaanse turn-and-twist op de kleine vierkante meter in de cirkel wat resulteerde in een heerlijke spitsen goal van Bovendeert. Ook leuk om te zien dat de zoon van voormalig clubicoon Floris-Jan Bovenlander, Tobias, het eerst doelpunt maakte. Het werd uiteindelijk 3-0 op het Kopje.

    Op de Aalsterweg werd het dus een waar doelpuntenfestijn. Het was een typische box-to-box wedstrijd. Het spel gonsde over en weer. KZ pakte brutaal de voorsprong door een mooie actie van Papa en afrondend werk van Craig. De afgezwaaide international Jelle Galema – hij bedankte vorige week na een uitnodiging van Delmee – maakte met een gelukje de gelijkmaker na een waanzinnige cross-scoop vanuit het achterveld. Met een stand van 1-1 gingen de heren rusten, 2-1 stond het na het 3e kwart na een strafbal van Galema in de linkerbovenhoek.: pure klasse hoor, de rust die hij bewaart. Pas in het 4e kwart barstte het hockeygeweld los! De motor van Aki Käppeler’s sleepkanon begon eindelijk te draaien en hij maakte er twee: 2-3 KZ! Zelfs klasbak Pirmin Blaak had hier geen antwoord op, hoewel hij zich de 2-2 wel mocht aanrekenen. Aan de andere kant werd het 3-3 door eveneens een streep van Merrienboer via een SC. Wie ging er nu met de 3 punten vandoor? De laatste 7 minuten moest de kwaliteit van het spel wel inleveren, maar de spanning steeg in ruil daarvoor. Het werd enigszins toernooihockey, maar zoals Virgil van Dijk ook terecht zei: we zijn geen robots. Even leek KZ wederom via Craig de winst over de doellijn te trekken via een mooie SC variant. Met een lepe push verschalkte hij Blaak. Het was Stockbroekx die eveneens via een strafcorner uit de kluts de gelijkmaker op het bord zette. Het had werkelijk alles: 4 sleep strafcorners, een strafbal en twee tactisch goed georganiseerde ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Met dit gelijkspel verspeelt Oranje-Rood wel dure punten. De Steekneuzen nemen voor nu de 4e plek over. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reageer