België wint eerste spannende ontmoeting in FIH Pro League van Spanje - Hoofdklasse Hockey Nederland

België wint eerste spannende ontmoeting in FIH Pro League van Spanje

De FIH Pro League is weer begonnen. De heren van België namen het vandaag op tegen Spanje. In de dubbele ontmoeting, morgen spelen beide teams nog eens, won België uiteindelijk met 3-2.

In de ontmoeting waar Sebastiaan Dockier, spelend voor Pinoké in Nederland, zijn 200ste interland begon, moesten de heren van België het opnemen in en tegen Spanje. Alle Belgische spelers die in Nederland actief waren, waren weer op tijd ingevlogen en dat was maar goed ook.

In de 8ste minuut was het Dockier die zelf de score mocht openen. Thomas Briels, uitkomend voor Oranje-Rood zette zijn team al snel op een 2-0 voorsprong. Toch lieten de Spanjaarden niet over zich heen lopen. Door doelpunten van Alegre en LLeonart kwam de ploeg terug tot 2-2. Uiteindelijk was het Dockier die het winnende doelpunt achter zijn naam mocht schrijven.

Door de overwinning is België verder uitgelopen in het tussenklassement van de FIH Pro League. Met 29 punten laat het de andere teams ver achter zich. De Nederlandse heren hebben 18 punten, maar hebben nog wel drie extra wedstrijden te spelen.

Vervolg competitie

Of de FIH Pro League dit jaar wordt afgerond, lijkt erg onwaarschijnlijk. Vele landen zoals Nieuw Zeeland en Australië hebben nog een reisverbod. De FIH heeft nog niet laten weten hoe de competitie wordt voortgezet.

Lees hier alles over de FIH Pro League Heren

Reageer