Belgie wordt Europees kampioen door Spanje in de finale te verslaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Belgie wordt Europees kampioen door Spanje in de finale te verslaan

 

België heeft in een prachtige ambiance in eigen land de Europese titel naar zich toegetrokken. In een volgepakt stadion kwamen 7.000 mensen kijken hoe beide ploegen er een spektakel stuk van maakten. Uiteindelijk was het België die een hoger rendement behaalde en met 5 – 0 de Spaanse tegenstander naar huis stuurde. 

In het eerste kwart waren het beide teams die meteen prachtig hockey lieten zien. Met snelle omschakelingen en een hoog baltempo aan beide zijde kon het publiek in minuut 1 al meteen genieten van hockey op het hoogste niveau. Spanje deed totaal niet onder voor de favoriet België en creëerde ook twee strafcorners. Toch was het België die net iets scherper was en in de tiende minuut de openingstreffer mocht noteren. Het publiek was meteen euforisch en moedige de gehele wedstrijd het thuisland aan.

In het tweede kwart ging België meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Ook nu was het Spanje die toch iets meer balbezit creëerde. Florent van Aubel kon in de 17de minuut de score uitbreiden. Ook Tom Boon deed een duit in het zakje door de 3 – 0 in de 18de minuut te scoren. Spanje was ondanks de achterstand op dat moment zeker nog niet verslagen. Toch was het Emmanuel Stockbroekx die in de 27ste minuut aan alle twijfels een einde maakte. Hij maakte de 4 – 0 en de wedstrijd leek op slot.

Belgie viert feest nadat zij met 5 - 0 de Europese titel binnenhalen. Foto: Roel Ubels
Belgie viert feest nadat zij met 5 – 0 de Europese titel binnenhalen. Foto: Roel Ubels

Na de rust waren het beide ploegen die er vol voor bleven gaan. Met een moordend tempo gingen beide ploegen elkaar te lijf. Spanje wilde niet opgeven en bleef het tempo opvoeren. Dit resulteerde vroeg in het derde kwart in een strafcorner. Toch was het keeper Vanasch die ook liet zien dat hij bij de beste keepers van de wereld behoorde. Met een katachtige beweging plukte hij de bal uit de kruising. In de 39ste minuut was het Alexander Hendrickx die een kanonskogel op het goal van Cortes afvuurde. De 5 – 0 was de nekslag voor Spanje.

In het vierde kwart bleef het tempo hoog liggen. Spanje bleef aanvallend hockeyen. Toch bleef België relatief makkelijk staan. Met een lage press was het België die de wedstrijd uitspeelde. Na het eindsignaal was het feest, het stadion explodeerde. De 7.000 fans, die naar deze wedstrijd waren gekomen, bleven massaal in het stadion om het Belgische team toe te juichen.

Bij de prijsuitreiking waren er nog een aantal kleine prijzen voor Nederland. Talent van het toernooi was Jonas de Geus. Ook had Nederland een topscorer van het toernooi. Met drie andere spelers werd Mirco Pruijser topscorer van het toernooi. Hij scoorde vijf doelpunten.

Zie hier het Liveverslag van de wedstrijd België – Spanje

Reageer